Αθλητισμός|12.04.2022 22:52

Στέφανος Τσιτσιπάς: Καλή εκκίνηση στο χώμα - Ξεπέρασε το εμπόδιο του Φονίνι στο Μόντε Κάρλο

Newsroom

Εξαιρετική εκκίνηση έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο 1000άρι ATP του Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας άρχισε με μια επιβλητική νίκη στη μάχη για την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 16. Ο κάτοχος του τίτλου ξεπέρασε χωρίς δυσκολία το εμπόδιο του 35χρονου Ιταλού Φάμπιο Φονίνι (Νο.32) με 2-0 σετ (6-3, 6-0) σε μόλις 70 λεπτά και περιμένει στον τρίτο γύρο τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Λορέντζο Σονέγκο και τον Λάσλο Τζέρε (13/4).

Ήταν το πρώτο εφετινό ματς του Τσιτσιπά στο χώμα και το πρόσημο ήταν θετικό ενόψει της συνέχειας που έχει ως απώτερο στόχο βεβαίως το Roland Garros. Σε μια χρονιά που δεν πάει τόσο καλά για τον Έλληνα πρωταθλητή, κάθε νίκη έχει νόημα καθώς του προσφέρει αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, θα πρέπει να δείξει την ίδια αποτελεσματικότητα και στη συνέχεια στα πιο απαιτητικά ματς. Την Τετάρτη ο Τσιτσιπάς έχει ρεπό από το μονό και την Πέμπτη (14/4) θα δώσει μάχη για την πρόκριση στην οκτάδα, ενώ σε ό,τι αφορά το διπλό, θα παίξει μαζί με τον αδερφό του Πέτρο Τσιτσιπά με τους Κροάτες Πάβιτς/Μέκτιτς, Νο.2 του ταμπλό.

Ο Τσιτσιπάς έπειτα από καιρό έχει όλη την οικογένεια μαζί του καθώς επέστρεψε δίπλα του και ο πατέρας του Απόστολος Τσιτσιπάς. Μάλιστα, από πλευράς Φονίνι δεν έλειψαν και τα... κλασικά παράπονα προς τον διαιτητή για coaching από τον πατέρα του. Και στο τέλος του ματς δεν ήταν και ιδιαίτερα ζεστός στη χειραψία. Κι άλλες φορές άλλωστε ο εκρηκτικός Ιταλός έχει παραπονεθεί για τον ίδιο λόγο

Φάμπιο ΦονίνιΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςATP Μόντε Κάρλο