Αθλητισμός|13.04.2022 00:37

Champions League: Άγγιξε το θαύμα η τρομερή Τσέλσι αλλά στο τέλος προκρίθηκε η βαριά φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης!

Newsroom

Η Τσέλσι ήταν φανταστική, και μέχρι το 80' πραγματοποιούσε μια απ' τις καλύτερες εμφανίσεις της ιστορίας της έχοντας ρίξει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο... καναβάτσο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου με το εκπληκτικό 0-3! Ωστόσο, η βαριά φανέλα των Μερένχες μίλησε ξανά, και με ένα γκολ του Ροντρίγκο στο 80' και του ασταμάτητου Μπενζεμά στο 96' της παράτασης, μετέτρεψε το 0-3 σε 2-3 στέλνοντας τη Βασίλισσα στον ημιτελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τη Μάντσεστερ Σίτι είτε την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μπορεί ο Τόμας Τούχελ να «φώναζε» ότι η Τσέλσι δεν έχει ελπίδες απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 1-3 των Μερένχες στον αγώνα του Λονδίνου αλλά στον αγωνιστικό χώρο του Μπερναμπέου επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχουν κανόνες και σταθερές στο ποδόσφαιρο μέχρι να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Ούτε και φαβορί βεβαίως. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, παρά το ηχηρό χαστούκι που δέχθηκε στο Στάμφορντ Μπριτζ πριν από μια εβδομάδα, ανασυντάχθηκε και επιχείρησε να τιμωρήσει την υπεροψία της Ρεάλ που θεώρησε ότι είχε ήδη κλείσει θέση για τα ημιτελικά προτού καν αρχίσει η ρεβάνς.

Ο Μάουντ στο 15' άνοιξε το σκορ για τους Μπλε προκαλώντας ανησυχία στο κοινό του Μπερναμπέου, που.... πάγωσε στο 51' μετά το 0-2 του Ρούντιγκερ, ο οποίος ισοφάρισε τη διαφορά των γκολ του πρώτου αγώνα. Όταν μάλιστα στο 62' ο Αλόνσο σκόραρε για τρίτη φορά, ουδείς μπορούσε να πιστέψει αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά στα μάτια του. Κι αν προσωρινά το VAR και ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ «είδαν» λανθασμένα χέρι του σκόρερ στο ξεκίνημα της φάσης με αποτέλεσμα την ακύρωση του γκολ, ήρθε ο Βέρνερ στο 75' για να γράψει το εξωπραγματικό 0-3 που μέχρι τότε έδινε στην Τσέλσι το εισιτήριο της πρόκρισης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ωστόσο, ακόμη και στη χειρότερη βραδιά της, δεν παύει να διαθέτει την πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη. Επειτα από... λήθαργο 80 λεπτών, χρειάστηκε μια «μαγική» πάσα του Μόντριτς και ένα θαυμάσιο τελείωμα του Ροντρίγκο, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ώστε οι Μαδριλένοι να επανέλθουν στη... ζωή ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (1-3).

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, αφού όμως προηγουμένως ο Κουρτουά κράτησε όρθιους τους Μερένχες αποτρέποντας το 0-4 με μια φανταστική επέμβαση σε προσπάθεια του Χάβερτς!

Στην παράταση μίλησε η κλάση του Μπενζεμά, ο οποίος μετά τις μεγαλειώδεις παραστάσεις του στα δύο προηγούμενα ματς με χατ-τρικ επί της Παρί και της Τσέλσι, σκόραρε το «χρυσό» γκολ που έστειλε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ακόμη έναν ημιτελικό Champions League εκεί όπου περιμένει την Μάντσεστερ Σίτι ή την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο 96' ο Γάλλος φορ εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Βινίσιους και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο (88’ Λούκας Βάθκεθ), Αλάμπα, Μεντί (78’ Μαρσέλο), Μόντριτς, Κασεμίρο (78’ Ροντρίγκο), Κρόος (73’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους (115’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Τσέλσι (Τούχελ): Εντουάρ Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Λόφτους Τσικ (106’ Σαούλ), Καντέ (99’ Ζίγιες), Κόβατσιτς (106’ Ζορζίνιο), Μάουντ, Βέρνερ (83’ Πούλισικ), Χάβερτς.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΤσέλσιChampions League