Αθλητισμός|14.04.2022 09:58

Freddy Rincon: Πέθανε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της Κολομβίας μετά από τροχαίο - Είχε παίξει σε Ρεάλ και Νάπολι

Newsroom

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Κολομβίας, με θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Νάπολι, Φρέντι Ρινκόν (Fredy Rincon) πέθανε μετά από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο 55χρονος οδηγούσε αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με λεωφορείο νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Κάλι της Κολομβίας.

Ποιος ήταν ο Φρέντι Ρινκόν

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε 17 γκολ για την Κολομβία και έπαιξε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1990, του 1994 και του 1998. Μοιράζεται με τον Κάρλος Βαλντεράμα το ρεκόρ για τις περισσότερες συμμετοχές στο τουρνουά για τη χώρα του, έχοντας παίξει σε 10 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ρινκόν ήταν μέλος της ομάδας που έβαλε τέλος στην 28χρονη αναμονή της χώρας να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν προκρίθηκε στα τελικά του 1990, και σημείωσε ένα αξιομνημόνευτο γκολ στην ισοπαλία 1-1 με τη μετέπειτα νικήτρια Δυτική Γερμανία.

Έπαιξε επίσης στη Νάπολι, την Παλμέιρας και τη Σάντος, ενώ οδήγησε την Κορίνθιανς στη νίκη το 2000 στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων της Fifa - το σημερινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

«Παρ' όλες τις προσπάθειες των ομάδων μας, ο Freddy Eusebio Rincon Valencia απεβίωσε», δήλωσε ο Laureano Quintero, ο ιατρικός διευθυντής της κλινικής Imbanaco στο Κάλι, όπου νοσηλευόταν ο Ρινκόν.

«Αιώνια στις καρδιές μας»

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Κολομβίας (FCF) δήλωσε ότι θρηνεί για τον θάνατο του Ρινκόν. «Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε με μεγάλη στοργή, εκτίμηση, σεβασμό και θαυμασμό», δήλωσε η FCF. «Στέλνουμε δύναμη, υποστήριξη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, ελπίζοντας ότι μπορούν να αντέξουν αυτή τη θλιβερή και οδυνηρή απώλεια».

Η Fifa, η παγκόσμια κυβερνητική οργάνωση του ποδοσφαίρου, έστειλε τα «ειλικρινή της συλλυπητήρια» στους «αγαπημένους του Ρινκόν, τους πρώην συμπαίκτες και τους οπαδούς των συλλόγων στους οποίους έπαιξε και της εθνικής ομάδας της Κολομβίας». «Αναπαύσου εν ειρήνη» πρόσθεσε.

ειδήσεις τώραΚολομβίαποδοσφαιριστήςποδόσφαιρο