Αθλητισμός|14.04.2022 23:57

Κρίμα κι άδικο για τον ΠΑΟΚ! Έχασε τεράστιες ευκαιρίες αλλά ο Μανταντά και ο Παγιέτ του στέρησαν το όνειρο

Newsroom

Το όνειρο του ΠΑΟΚ έσβησε στην Τούμπα! Ο Δικέφαλος είχε τις μεγάλες φάσεις για να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη και μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League αλλά γκολ δεν βρήκε. Αντιθέτως, η Μαρσέιγ που είχε για κορυφαίο τον πολύπειρο γκολκίπερ Μανταντά, ο οποίος την κράτησε όρθια στα δύσκολα, επικράτησε 0-1 του Δικεφάλου χάρη σε γκολ του Παγιέτ και εξασφάλισε το εισιτήριο για την τετράδα σε συνδυασμό και με το 2-1 του Βελοντρόμ.

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο ποσοστό στην κατοχή μπάλας, είχε πολλαπλάσιες τελικές, είχε πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες, είχε μεγαλύτερη ορμή και διάθεση αλλά δεν είχε αποτελεσματικότητα. Παρά το επιθετικό κρεσέντο των παικτών του, δεν βρήκε το ζητούμενο γκολ που θα άλλαζε τον ρου της ιστορίας του αγώνα. Αντιθέτως, η Μαρσέιγ, αν και δεν ήταν καλύτερη, εν τέλει είχε την ουσία και πανηγύρισε μια πρόκριση που τη στέλνει στα ημιτελικά, όπου θα αναμετρηθεί με τη Φέγενορντ για μια θέση στον τελικό των Τιράνων.

Μολονότι όμως η ιστορική πρόκριση χάθηκε, το χειροκρότημα και η αποθέωση, μετά το σφύριγμα της λήξης, από τους 29.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ που δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα στην Τούμπα, έδειξε την αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλλαν οι παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι σίγουρα άξιζαν κάτι καλύτερο στα δύο ματς με τη Μαρσέιγ. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δεν μπόρεσε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο αλλά κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα του στη διοργάνωση πραγματοποιώντας μια μεγάλη πορεία, την καλύτερη που έχει κάνει ελληνική ομάδα μετά το 2002-03, οπότε ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί απ' την Πόρτο στα προημιτελικά του UEFA!

Η εικόνα του αγώνα 

Παρά την απώλεια του Ελ Καντουρί στο ζέσταμα, που έφερε εκτάκτως τον Τσιγγάρα στο αρχικό σχήμα, ο ΠΑΟΚ έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα χάνοντας τρεις τεράστιες ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο: Στο 5' ο Τσιγγάρας δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αν και αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στη συνέχεια (10') ο Μανταντά αρνήθηκε το γκολ στο τετ α τετ του Άκπομ και κοντινή κεφαλιά του Κρέσπο. Η Μαρσέιγ, αφού... σώθηκε απ' την ψυχρολουσία, προσπάθησε να απαντήσει στο 12' με τον Παγιέτ, ο οποίος ήταν άστοχος, ενώ στο 26' λίγο έλειψε να βρει ανέλπιστο δώρο απ' τον Ίνγκασον που έστειλε άθελά του την μπάλα στο δοκάρι του Πασχαλάκη!

Τελικά, οι Μασσαλοί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 34' με τον συνήθη ύποπτο Ντιμίτρι Παγιέτ. Ο Κρέσπο προσπάθησε να ανέβει στο γήπεδο κρατώντας μπάλα, αλλά ο Γκεντουζί έκανε το κλέψιμο, πάτησε την περιοχή του ΠΑΟΚ και έστρωσε στη μικρή περιοχή όπου ο κορυφαίος παίκτης της Μαρσέιγ (είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς), κάνοντας κινήση φορ, εκτέλεσε από κοντά για το 0-1.


Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε μια μεγάλη φάση αλλά δεν είχε ούτε την τύχη με το μέρος του καθώς στο 44' ο Άκπομ σούταρε με δύναμη με τον Μανταντά εξουδετερωμένο αλλά η μπάλα ανακόπηκε απ' το σώμα του Κρέσπο. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να απειλήσει απ' στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, πίεσε τη Μαρσέιγ αλλά οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη ευκαιρία στο 58' με τον Ίνγκασον να αποτρέπει το γκολ με προβολή.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δική του ευκαιρία στο 70' αλλά ο Μανταντά αντέδρασε και πάλι εξαιρετικά στο σουτ του Ζίβκοβιτς, ενώ στο 84' ο Τσόλακ έχασε ακόμη ένα... άχαστο καθώς πλάσαρε ελάχιστα άουτ σε τετ α τετ. Ο γκολκίπερ της Μαρσέιγ είχε άλλες δυο σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ του Μιτρίτσα και του Αουγκούστο στο 89' στερώντας απ' τον Δικέφαλο το δικαίωμα στο όνειρο.

Το σφύριγμα της λήξης, παρά την ήττα και τον αποκλεισμό, βρήκε την Τούμπα στο... πόδι να καταχειροκροτεί την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου για την εμφάνιση, τη μεγάλη προσπάθεια και τη συνολική πορεία στη διοργάνωση...

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (68' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Τσιγγάρας (57' Μιτρίτσα), Αντρ. Ζίβκοβιτς (77' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (77' Σβαμπ), Άκπομ (68' Τσόλακ).

Μαρσέιγ: Μανταντά, Ρονζιέρ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέδρες, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκουέιγ, Χαρίτ, Παγιέτ (87' Κολάσινατς), Μπακαμπού (70' Ουντέρ).

ΜαρσέιγΠΑΟΚEuropa Conference League