Αθλητισμός|15.04.2022 00:26

Europa Conference League: Αυτή τη φορά η Ρόμα διέσυρε την Μπόντο Γκλιμτ και πέρασε στον ημιτελικό μαζί με Φέγενορντ, Λέστερ

Newsroom

Η Ρόμα που πήρε την... εκδίκησή της απέναντι στην Μπόντο Γκλιμτ συντρίβοντάς την με 4-0 στη Ρώμη και η Φέγενορντ που πέρασε με μεγάλο διπλό απ' την Πράγα (3-1 τη Σλάβια) ήταν οι δύο ομάδες που εξασφάλισαν τη θέση τους στους ημιτελικούς του Europa Conference League, την ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μαρσέιγ.

Στο Ολίμπικο, η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν άφησε αυτή τη φορά το παραμικρό περιθώριο... αντίδρασης στη... σταχτοπούτα της διοργάνωσης Μπόντο Γκλιμτ. Απέναντι στην ομάδα που συνέτριψε στη φάση των ομίλων (6-1) και νίκησε και στον πρώτο προημιτελικό (2-1), οι Τζαλορόσι έκαναν... περίπατο έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νικολό Τζανιόλο, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, φτάνοντας στο εμφατικό 4-0 και στην άνετη πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λέστερ.

Στο Σινόμπο της Πράγας, η Φέγενορντ δεν άφησε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη απέναντι στη Σλάβια και ήταν όσο κυνική χρειαζόταν για να φτάσει στο 3-1, πανηγυρίζοντας την πρόκρισή της στους 4, όπου θα βρει απέναντί της τη Μαρσέιγ, στο δρόμο προς τον τελικό της 25ης Μαΐου στα Τίρανα.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν μόλις στο 2' με τον Ντέσερς, όμως οι Τσέχοι αντέδρασαν κι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Τραορέ στο 14'. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η Φέγενορντ ήταν τρομερά αποτελεσματική, βρήκε άλλα δύο γκολ με τους Ντέσερς και Σινίστερα και πανηγύρισε μία δίκαιη πρόκριση.

Ημιτελικοί (28/4 & 5/5)

  • Ρόμα-Λέστερ
  • Φέγενορντ-Μαρσέιγ

Αποτελέσματα

  • Αϊντχόφεν - Λέστερ 1-2 (0-0 α' ματς) / 27' Ζαχάβι - 77' Μάντισον, 88' Περέιρα
  • Ρόμα - Μπόντο Γκλιμτ 4-0 (1-2 α' ματς) / 5' Έιμπραχαμ, 23', 29', 49' Τζανιόλο
  • Σλάβια Πράγας - Φέγενορντ 1-3 (3-3 α' ματς) / 14' Τραορέ - 2', 59' Ντέσερς
  • ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ (1-2 α' ματς) 0-1 / 34' Παγιέτ

ΑϊντχόφενΣλάβια ΠράγαςEuropa Conference LeagueΛέστερΜπόντο ΓκλιμτΡόμα - RomaΦέγενορντ