Αθλητισμός|16.04.2022 00:07

Τρομερή ανατροπή Τσιτσιπά και σπουδαία νίκη επί του Σβάρτσμαν στο Μόντε Κάρλο!

Newsroom

Μια κοπιαστική αλλά σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Masters του Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έπειτα από μια μεγάλη και εξαιρετικά δύσκολη μάχη που φάνηκε να χάνεται, εν τέλει λύγισε τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν (νούμερο 15 στον κόσμο) με 2-1 σετ (6-2, 6-7, 6-4) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά για δεύτερη σερί σεζόν καθώς πέρυσι είχε φτάσει μέχρι μέχρι τον τελικό, όπου κατέκτησε το πρώτο masters της καριέρας του. Στο παιχνίδι της τετράδας ο Έλληνας πρωταθλητής θα αναμετρηθεί σε πρόωρο «τελικό» με τον Σάσα Ζβέρεφ, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς στο Masters του Μόντε Κάρλο έχοντας πραγματοποιήσει -για κάτι περισσότερο από μια ώρα- μια καταπληκτική εμφάνιση. Ωστόσο, ο απίθανος και πεισματάρης Σβάρτσμαν βρήκε τον τρόπο για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να βάλει δύσκολα στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Μέχρι το ένατο γκέιμ του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς κυριαρχούσε (βρισκόταν στο 1-0 σετ και στα 5-4 γκέιμ). Στη συνέχεια όμως υπέστη ολικό μπλακ άουτ, έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, εκνευρίστηκε κι απώλεσε ολοκληρωτικά τον έλεγχο ενός αγώνα που έμοιαζε να είναι δικός του. Παρ' όλα αυτά, βρήκε την ψυχική δύναμη να κάνει την ανατροπή και να πανηγυρίσει, έστω και εξαντλημένος, μια πολύ μεγάλη νίκη. Ενδεικτικό της υπερπροσπάθειας και της καταπόνησης είναι ότι δεν είχε δύναμη στο φινάλε για να σηκώσει τα χέρια του!

Αρχικά ο Τσιτσιπάς έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κι αφού έκανε δύο μπρέικ στον αντίπαλό του για το 2-0 και το 4-0, ο Έλληνας πρωταθλητής που έφτασε μέχρι και το 5-0, επικράτησε τελικά με 6-2 έπειτα από 44 λεπτά. Είχε μάλιστα μια άμεση απάντηση για το 6-2 με μπρέικ, αμέσως μετά το μπρέικ του Αργεντινού στο 5-2.

Στο δεύτερο σετ ο Σβάρτσμαν προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, εν μέρει τα κατάφερε, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν πιο αποτελεσματικός μέχρι το... παρά ένα. Πέτυχε μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ για το 3-1 κι όλα έδειχναν... περίπατο για τον Έλληνα άσο, ο οποίος όμως στο καθοριστικό ένατο γκέιμ και με το σκορ στο 5-3, σέρβιρε για το ματς. Ο Σβάρτμαν έκανε μπρέικ, έμεινε στο παιχνίδι (5-4) και στη συνέχεια ισοφάρισε 5-5 διατηρώντας το σερβίς του. Αμφότεροι επικράτησαν στο... χέρι τους, έφτασαν στο 6-6 και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Σβάρτσμαν είχε πιο καθαρό μυαλό φτάνοντας άνετα στο 7-3.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Τσιτσιπάς έχοντας «χάσει το μυαλό του» βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με 4-0 έχοντας υποστεί δύο μπρέικ. Ο... διακόπτης όμως γύρισε ξανά κι ο Τσιτσιπάς επέστρεψε ολοκληρωτικά στο ματς καθώς με ένα δικό του 4-0 και δύο μπρέικ, ισοφάρισε αρχίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι απ' την αρχή. Και δεν έμεινε εκεί καθώς έπειτα από μεγάλη μάχη στο ένατο γκέιμ, έκανε νέο μπρέικ και πήρε ξανά προβάδισμα νίκης με 5-4 προτού τελειώσει το σετ και το ματς στο 6-4...

Ντιέγκο ΣβάρτσμανΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP Μόντε ΚάρλοΤένις