Αθλητισμός|16.04.2022 19:37

Ζωντανή για το quadruple η Λίβερπουλ - Μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας επί της Μάντσεστερ Σίτι

Newsroom

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ κυνηγά ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό επίτευγμα! Έχει κατακτήσει ήδη το Λιγκ Καπ Αγγλίας, βρίσκεται μέσα στη διεκδίκηση της Premier League (με έναν πόντο λιγότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι) και του Champions League (αντιμετωπίζει τη Βιγιαρεάλ στον τελικό), ενώ πήρε το εισιτήριο και για τον τελικό του FA Cup έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό με τη Σίτι. Έχει λοιπόν κάθε λόγο να ελπίζει στην κατάκτηση του ιστορικού quadruple, στο οποίο δεν έχει φτάσει ποτέ καμία ομάδα!

Οι Κόκκινοι επικράτησαν 3-2 των Πολιτών στον ημιτελικό του Γουέμπλεϊ σε ένα παιχνίδι που άρχισε με... περίπατο καθώς προηγήθηκαν 0-3 στο ημίχρονο αλλά κατέληξε σε... θρίλερ καθώς η Σίτι με δύο γκολ και ασφυκτική πίεση στο φινάλε άγγιξε το θαύμα της ισοφάρισης σε 3-3. Η Λίβερπουλ όμως έμεινε όρθια και πήρε μια σπουδαία πρόκριση επί της μεγάλης αντίπαλου της την τελευταία τριετία. Η ομάδα του Μερσεσάιντ περιμένει στον τελικό τη νικήτρια του έτερου ημιτελικού που θα γίνει την Κυριακά (17/4) μεταξύ Τσέλσι και Κρίσταλ Πάλας.

Το παιχνίδι άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για τη Λίβερπουλ που άνοιξε το σκορ μόλις στο 9' με κεφαλιά του Κονατέ. Το εκρηκτικό ξεκίνημα των Κόκκινων συνεχίστηκε καθώς στο 17' ο Μανέ εκμεταλλεύτηκε το ασυγχώρητο λάθος του Σέφεν και με προβολή έκλεψε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2. Το ημίχρονο έκλεισε ονειρεμένα για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Στο 45' οι Κόκκινοι «έκρυψαν» την μπάλα και έπειτα από φανταστικό συνδυασμό, ο Μανέ εκτέλεσε με βολ πλανέ για το 0-3! Η Σίτι πάντως δεν τα παράτησε και πολύ γρήγορα στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (47') μείωσε σε 1-3 με τον Γκρίλις. Έψαξε για αρκετή ώρα ένα δεύτερο γκολ το οποίο τελικά ήρθε στο 90' με τον Μπερνάρντο Σίλβα. Και στη συνέχεια είχε 2-3 καλές ευκαιρίες για ένα μυθικό come back. Η Λίβερπουλ όμως έμεινε όρθια και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση επί της μεγάλης αντιπάλου τα τελευταία χρόνια. 

Μάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλΚύπελλο Αγγλίας