Αθλητισμός|16.04.2022 19:20

Καταπληκτικός Τσιτσιπάς «καθάρισε» τον Ζβέρεφ και έφυγε για δεύτερο σερί τελικό στο Μόντε Κάρλο

Newsroom

Πω πω πω ένας Τσιτσιπάς! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε μια μοναδική τενιστική παράσταση στο Μόντε Κάρλο, φτάνοντας για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του τουρνουά. Ο Έλληνας πρωταθλητής, νούμερο 5 στον κόσμο, κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην αναμέτρηση με τον Σάσα Ζβέρεφ (νούμερο 3) με 2-0 σετ (6-4, 6-2) και θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο κυριακάτικο τελικό απέναντι στον εξαιρετικό 22χρονο Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Ο Τσιτσιπάς μολονότι προερχόταν από μια ιδιαίτερα κοπιαστική και απαιτητική νίκη απέναντι στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στον προημιτελικό, χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά για να «καθαρίσει» τον Ζβέρεφ. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση και η μεγαλύτερη νίκη του Έλληνα άσου εντός του 2022, μιας χρονιάς που άρχισε με προβλήματα και με αστάθεια στην απόδοση. Στο Μόντε Κάρλο όμως ο Τσιτσιπάς δείχνει τον παλιό καλό εαυτό του δείχνοντας ότι βρίσκει ρυθμό στο χώμα ενόψει Roland Garros.

Το πρώτο σετ ήταν... τρελό δεδομένου ότι και οι δύο παίκτες δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το σερβίς τους. Είναι ενδεικτικό ότι από τα δέκα γκέιμ που παίχθηκαν, στα πέντε έγινε μπρέικ! Πρώτος έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του ο Τσιτσιπάς για το 2-0, αλλά ο Ζβέρεφ απάντησε για το 2-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε εκ νέου μπρέικ για το 4-2, προτού ο Γερμανός κάνει νέο μπρέικ για το 5-4. Το σετ ωστόσο έκλεισε με μπρέικ του Τσιτσιπά που πήρε το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι ισορρόπησε ως προς τα σερβίς των δύο παικτών, οι οποίοι μέχρι και το πέμπτο γκέιμ κυρίαρχησαν στο χέρι τους. Ήταν όμως η στιγμή που ο Τσιτσιπάς έκανε και πάλι το μπρέικ στον αντίπαλό του για το 4-2 προτού φτάσει στο 5-2 και πανηγυρικά στο 6-2 με νέο μπρέικ στον ανήμπορο να αντιδράσει Ζβέρεφ.

ATP Μόντε ΚάρλοΣτέφανος ΤσιτσιπάςΑλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφΤένις