Αθλητισμός|01.11.2018 11:41

Παναθηναϊκός: Το χρήµα του Παϊρότζ και η συµφωνία µε Σάντσεθ

Κώστας Γουλής

Πριν από µία εβδοµάδα, η πλευρά Αλαφούζου «επικοινώνησε» προς τα έξω πως στον λογαριασµό του µεγαλοµετόχου της ΠΑΕ είχε µπει το πρώτο 1 εκατ. ευρώ από τον Ταϊλανδό, ως «εγγύηση συµφωνίας» για τη µετοχική είσοδό του στο «τριφύλλι». Με την υποσηµείωση (όπως είχε αποκαλύψει το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ») πως εφόσον ο Παϊρότζ δεν βάλει άλλα χρήµατα στην τρέχουσα αύξηση µετοχικού κεφαλαίου, το εν λόγω ποσό θα κρατηθεί από τον Αλαφούζο ως «ρήτρα». Κάτι που είχε αποτυπωθεί και µε υπογραφές.

Για να επισπευσθεί, δε, η εισροή των χρηµάτων (καθότι υπάρχουν πάµπολλες υποχρεώσεις που «τρέχουν»), είχε συµφωνηθεί να «διοχετευτούν» στον λογαριασµό της ΠΑΕ µέσω Αλαφούζου, από τη στιγµή που ο Παϊρότζ δεν έχει περάσει ακόµη από τον έλεγχο της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού και θα χανόταν χρόνος. Η όλη διαδικασία άρχισε επί της ουσίας να «τρέχει» από χθες, µε τις πληροφορίες από τις δύο πλευρές να αναφέρουν πως κατατέθηκαν 550.000 ευρώ υπέρ της ΑΜΚ. Χρήµατα που -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- φέρονται να προέρχονται από τον Ταϊλανδό και θα τα µετοχοποιήσει όταν πάρει το «πράσινο φως» από την ΕΕΑ.

Το τελευταίο, καταπώς φαίνεται, έχει αρχίσει επίσης να δροµολογείται, καθώς στις αρχές της εβδοµάδας υπήρξε επικοινωνία Ελλήνων συνεργατών του Παϊρότζ µε την επιτροπή, για ενηµέρωση και προετοιµασία του φακέλου που πρέπει να καταθέσει ο 63χρονος broker ώστε να εγκριθεί η µετοχική είσοδός του στην ΠΑΕ.

Και «κούρεµα»

Στο µεταξύ, ο Παναθηναϊκός έβγαλε προ ηµερών από πάνω του άλλο ένα οικονοµικό «αγκάθι», που αφορούσε τη µία από τις τρεις µεγαλύτερες οφειλές του σε πρώην παίκτη ή προπονητή.

Συγκεκριµένα, οι «πράσινοι» ήρθαν σε συµφωνία µε τον Σέρχιο Σάντσεθ για υπογραφή διακανονισµού µε ταυτόχρονο σηµαντικό «κούρεµα» του συνολικού ποσού των οφειλοµένων κατά περίπου300.000 ευρώ. Ο Ισπανός πρώην στόπερ του «τριφυλλιού» πληρώθηκε 200.000 ευρώ και συµφώνησε να λάβει άλλα 200.000 ευρώ σε δόσεις. Αξίζει να σηµειωθεί πως πριν από περίπου 6 µήνες οι «πράσινοι» είχαν φτάσει ξανά σε προφορική συµφωνία µε τον Σάντσεθ για να πληρωθεί «cash» ένα ποσό και να «κουρέψει» τα υπόλοιπα, όµως όταν η πλευρά του παίκτη επικοινώνησε εκ νέου µαζί τους, η κλήση δεν... απαντήθηκε ποτέ.

Πλέον τα δεδοµένα άλλαξαν, οι δύο πλευρές έφτασαν σε διακανονισµό και στον Παναθηναϊκό επικεντρώνονται στις εξίσου ζόρικες περιπτώσεις των Εκι Γκονζάλες (500.000 ευρώ) και Ρινάλντι (υπόλοιπο 720.000 ευρώ). Και οι δύο υποθέσεις, άλλωστε, θεωρούνται κοµβικές στο πλαίσιο προετοιµασίας φακέλου µε αίτηµα στo δικαστικό σώµα του Club Financial Control Body της UEFA για αναψηλάφηση της ποινής του ευρωπαϊκού αποκλεισµού του Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα, δε, τηρούνται κανονικά (προς το παρόν) οι διακανονισµοί µε άλλους πρώην, αφού πληρώθηκαν προ ηµερών οι Λέτο, Λουτσιάνο, Σαµπά, Μέντες κ.ά. 

Ετοιµάζει Κάτσε και 4-3-2-1 µε την ΑΕΚ

Δίχως προβλήµατα ξεκίνησε από χθες η προετοιµασία του Παναθηναϊκού για το µεθαυριανό ντέρµπι µε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Γιώργος ∆ώνης σκέφτεται αλλαγή του συστήµατος σε 4-2-3-1, µε παρουσία του Εργκούς Κάτσε στον άξονα αντί του Χρήστου ∆ώνη και του Χατζηθεοδωρίδη αριστερά, αντί του Καµπετσή. Θέση στο αριστερό «φτερό» διεκδικεί και ο Αντονί Μουνιέ, που ξεπέρασε πλήρως την τενοντίτιδα και πήρε χρόνο συµµετοχής στην Τούµπα.

Την ίδια ώρα, η προπώληση των εισιτηρίων για το µατς µε την ΑΕΚ συνεχίζεται µε εξαιρετικούς ρυθµούς, µε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να προσανατολίζονται σε άνοιγµα θυρών και στο πάνω διάζωµα του ΟΑΚΑ, για να ικανοποιηθεί η υψηλή ζήτηση. Οι «πράσινοι» υπολογίζουν πως στο ντέρµπι θα δώσουν το «παρών» πάνω από 35.000 φίλοι της οµάδας.

Παϊρότζ ΠιεµπονγκσάντΠαναθηναϊκός