Αθλητισμός|17.04.2022 19:56

Σώθηκε οριστικά ο Ιωνικός, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο τη Λαμία

Newsroom

Η Λαμία ήθελε πάση θυσία το τρίποντο στο «Αθανάσιος Διάκος» απέναντι στον Ιωνικό, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την γκέλα του Απόλλωνα με τον Βόλο (1-1) στη μάχη της παραμονής. Ωστόσο, απέτυχε παταγωδώς. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 1-0, χάρη στο γκολ Μάντζη στο 31΄ και, πλέον, η κατάσταση για την ομάδα της Φθιώτιδας γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς πλέον η διαφορά με τον ουραγό Απόλλωνα μειώθηκε στον ένα βαθμό. Αντιθέτως, ο Ιωνικός εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία.

Η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα παρέμεινε στην 13η θέση με 21 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Ελαφρά Ταξιαρχία, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος και τα πάντα, εκτός απρόοπτου, θα κριθούν στη μεταξύ τους αναμέτρηση που θα ακολουθήσει. Η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία θα υποβιβαστεί στη Super League 2, ενώ εκείνη που θα πάρει την 13η θέση θα διεκδικήσει την παραμονή της σε αγώνα μπαράζ.

Αν και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από την αρχή να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, προκειμένουν να διώξουν το άγχος, η ομάδα που μπήκε μπροστά στο σκορ ήταν ο Ιωνικός. Στο 31΄ ο Λένις πήρε τη μπάλα και με σέντρα ακριβείας έδωσε την ευκαιρία στον Μάντζης να "γράψει" με κεφαλιά το 1-0.

Στο 66΄ ο Ιωνικός πέτυχε και δεύτερο τέρμα με διπλή προσπάθεια του Λένις, αλλά μετά τον έλεγχο της φάσης από τον VAR διαπιστώθηκε ότι ο σκόρερ των Νικαιωτών βρήκε δίχτυα από θέση οφσάιντ.

Λαμία: Σαράνοβ, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Μανούσος (75΄ Μπανγκουρά), Καραμάνος (59΄ Βέλλιος), Σιμόν (75΄ Προβυδάκης), Μπεχαράνο (64΄ Ελευθεριάδης), Βύντρα (46΄ Τιρόνε), Λούκας.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Άοσμαν, Ντάλσιο (61΄ Κιάκος), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάντσες, Ρομαό, Κάνιας, Λένις (85΄ Γκοτσούλιας), Μάντζης (60΄ Τουράμ).

Ιωνικός ΝικαίαςSuperLeagueΛαμία ΠΑΕ