Αθλητισμός|17.04.2022 19:23

Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Τσιτσιπάς με «χρυσά» κέρδη στο Μόντε Κάρλο - Συγκινημένος στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Newsroom

Η κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο δεν προσφέρει μόνο βαθμούς (1.000) στον Στέφανο Τσιτσιπά αλλά δίνει και πολύ χρήμα! Με τη νίκη του επί του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας εξασφάλισε χρηματικό έπαθλο 836.335 ευρώ για τη συνολική πορεία του στο Μονακό εκτοξεύοντας στα ύψη το συνολικό prize money του στο ATP Tour.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μόνο από έπαθλα στα τουρνουά έχει αποκομίσει 18,4 εκατ. δολάρια (περί τα 17 εκατ. ευρώ), εκ των οποίων τα 2,1 τα έχει κερδίσει κατά τη διάρκεια του 2022. Σε ό,τι αφορά το ranking στην ATP,  ο Έλληνας πρωταθλητή παραμένει στο Νο.5 του κόσμου, όμως κέρδισε τρεις θέσεις στην εφετινή βαθμολογία, όπου βρίσκεται στο νούμερο 2, πίσω από τον Ράφα Ναδάλ! Αξίζει να σημειωθεί, ότι το φετινό του ρεκόρ είναι 22-7 και είναι πρώτος σε νίκες στο tour.

Ο Τσιτσιπάς δεν έκρυψε τη συγκίνησή του κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο Μόντε Κάρλο. Ήταν εμφανώς χαρούμενος που τα κατάφερε για δεύτερη σερί χρονιά σε ένα τουρνουά με το οποίο είναι συναισθηματικά δεμένος καθώς ήταν το πρώτο που παρακολουθήσε δια ζώσης σε πολύ μικρή ηλικία καθώς εκεί αγωνιζόταν η μητέρα του, διακεκριμένη τενίστρια στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.

Στέφανος ΤσιτσιπάςATPATP Μόντε ΚάρλοΤένις