Αθλητισμός|17.04.2022 20:59

FA Cup: Η Τσέλσι απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας και πάει ξανά σε τελικό με Λίβερπουλ!

Newsroom

Η Τσέλσι νίκησε 2-0 την Κρίσταλ Πάλας στο Γουέμπλεϊ και έκλεισε ξανά ραντεβού με τη Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup. Μετά τη μεταξύ του αναμέτρηση στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου οι Κόκκινοι επικράτησαν στα πέναλτι,  οι δυο ομάδες θα παίξουν για ακόμη έναν τίτλο: τον μοναδικό που μπορεί να διεκδικήσει πλέον η ομάδα του Λονδίνο αλλά και έναν απ' τους τέσσερις που κυνηγά η η Λίβερπουλ στο δρόμο για το μυθικό quadruple.

Επειτα από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς τίποτα το ξεχωριστό, η ομάδα του Τόμας Τούχελ καθάρισε μάλλον εύκολα. Στο 65’ μετά από προσπάθεια του Χάβερτς από δεξιά ο Λόφτους-Τσικ με βολέ έγραψε το 1-0 και στο 76’ ο Μάουντ με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 2-0. Αυτό διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε καθώς στο 90’ ο Λουκάκου, ο οποίος είχε μπει αλλαγή, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Αυτός θα είναι ο 16ος τελικό στο FA Cup για την Τσέλσι, η οποία έχει οχτώ κατακτήσεις. Βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας πίσω μόνο από Αρσεναλ (14) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12).

Κύπελλο ΑγγλίαςΤσέλσιΚρίσταλ Πάλας