Αθλητισμός|17.04.2022 23:30

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός με Αϊτόρ στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και πανηγύρισε μια μεγάλη και συνάμα σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για την επιστροφή στην Ευρώπη. Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχαν τον έλεγχο και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση με 1-0 χάρη σε γκολ του «καυτού» Αϊτόρ, έπειτα από έναν θαυμάσιο συνδυασμό.

Βαθμολογία πλέι οφ

  1. Ολυμπιακός 70
  2. ΠΑΟΚ 59
  3. Άρης 53
  4. Παναθηναϊκός 51
  5. ΑΕΚ 48
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 43

Η εικόνα του ντέρμπι

Το ντέρμπι άρχισε πολύ δυναμικά και σε γρήγορο τέμπο με τον Ολυμπιακό να απειλεί μόλις στο 4’ με τον Μασούρα που ανακόπηκε απ' τον Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 6’ με τον Αϊτόρ, ο οποίος νικήθηκε απ’ τον Βατσλίκ, ενώ οι Πράσινοι «φώναξαν» για πέναλτι σε πτώση του Σάντσες εντός περιοχής στο 8'.

Η ένταση στο ντέρμπι παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο αλλά ο ρυθμός του ματς άρχισε να πέφτει καθώς οι ομάδες άρχισαν να παίζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στην άμυνα. Στα λεπτά που ακολούθησαν η μοναδική επικίνδυνη στιγμή καταγράφηκε σε μια επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ, που απέτρεψε ο Βατσλίκ.

Τελικά ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ στο 42' έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό Κώτσιρα και Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και ο Αϊτόρ με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλοντας να αλλάξει τα δεδομένα για την ομάδα του έκανε τέσσερις αλλαγές μέχρι το 58' αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει πολλά στην ομάδα του που δεν βρήκε αντίδοτο στο εξαιρετικό τακτικά παιχνίδι της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (62’ Βιγιαφάνιες), Γκατσίνοβιτς (63’ Βιτάλ), Αϊτόρ (72’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (90+1’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (72’ Καρλίτος).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (59’ Μπουχαλάκης), Κανέ (58’ Φορτούνης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (59’ Βαλμπουενά - 77' Βαλμπουενά), Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο).

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςSuperLeague