Αθλητισμός|08.02.2019 09:33

ΠΑΟΚ: Πέρασαν τα τεστ ετοιμότητας Ολιβέιρα, Ινγκασον ενόψει Ολυμπιακού

Αντώνης Τσακαλέας

Το πρώτο στοιχείο που τέθηκε προς εξέταση δεν ήταν άλλο από τον βαθµό ετοιµότητας, καθώς αρχικά οι πληροφορίες, αλλά και στη συνέχεια οι εξετάσεις που έγιναν, είχαν δείξει πως τόσο ο 26χρονος Πορτογάλος όσο και ο 25χρονος Ισλανδός ήταν σε θέση να ενταχθούν άµεσα στο αγωνιστικό πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από την εικόνα τους εντός των τεσσάρων γραµµών του αγωνιστικού χώρου στο στάδιο της Νέας Σµύρνης. Σε ένα βαρύ τερέν, στο οποίο οι ποδοσφαιριστές χρειάζεται να δώσουν παραπάνω δυνάµεις για να αντεπεξέλθουν, αµφότεροι έδειξαν τα διαπιστευτήριά τους. Ο τρόπος µε τον οποίο µπήκε στις εναέριες µονοµαχίες αλλά και η διάθεσή του για τάκλιν που είχαν µεγάλο βαθµό δυσκολίας ήταν δύο από τα αγωνιστικά στοιχεία που έχει ο Ινγκασον στο παιχνίδι του και τα παρουσίασε στη Νέα Σµύρνη. Οσον αφορά τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, το γρήγορο κουβάληµα της µπάλας και οι σωστές µακρινές πάσες που επιχείρησε να βγάλει στην πλάτη της άµυνας του Πανιωνίου αποτελούν στοιχεία που υπάρχουν στο βιογραφικό του, και τα παρουσίασε από την πρώτη του κιόλας εµφάνιση.

Εκλεισαν θέση

Αµφότεροι έθεσαν υποψηφιότητα για τη 18άδα της αναµέτρησης της Κυριακής µε αντίπαλο τον Ολυµπιακό. Με δεδοµένη την απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου να µη «σπάσει» το δίδυµο των κεντρικών αµυντικών (Βαρέλα – Κρέσπο) που µετράει 88 κοινές εµφανίσεις µε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, το ερωτηµατικό που έχει τεθεί έχει να κάνει µε το κατά πόσο θα «χωρούσε» ο Σέρτζιο Ολιβέιρα στο αρχικό σχήµα κόντρα στον Ολυµπιακό. Με την εµφάνισή του ο Πορτογάλος µέσος έβαλε σε σκέψεις τον Ρουµάνο τεχνικό, που θα περιµένει να δει την πορεία αποκατάστασης του Χοσέ Κάνιας. Ο Ισπανός µέσος έκανε ένα ακόµα βήµα προς την ολοκλήρωση της αποκατάστασης µετά τον τραυµατισµό του στη γάµπα και η σηµερινή προπόνηση είναι η πλέον κρίσιµη. Χθες, πρόγραµµα θεραπείας ακολούθησε και ο Κάρολ Σβιντέρσκι λόγω χτυπήµατος που δέχθηκε στην αναµέτρηση της περασµένης Τετάρτης.

Στο εξωαγωνιστικό κοµµάτι, οι εργασίες για την τοποθέτηση προστατευτικού διχτυού περιµετρικά όλων των κερκίδων του σταδίου της Τούµπας ολοκληρώθηκε. Χθες το πρωί τέθηκαν (διαδικτυακά) σε κυκλοφορία τα περίπου 6.500 εναποµείναντα εισιτήρια της αναµέτρησης µε τον Ολυµπιακό (τα υπόλοιπα είναι εισιτήρια διαρκείας) τα οποία και βρήκαν κατόχους σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες. Το sold out ήταν αναµενόµενο και έγινε πράξη, µε τους «ασπρόµαυρους» να αντιλαµβάνονται τη µεγάλη ζήτηση και να αποφεύγουν τις ουρές στα εκδοτήρια.

Ξέρει να «απαντά»

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε, στη Νέα Σµύρνη, την έβδοµη φετινή του ήττα, και θέλει τη Κυριακή να δώσει συνέχεια στο σερί νικών που έχει καταγράψει έπειτα από όλα τα αρνητικά αποτελέσµατα που είχε στις αναµετρήσεις που έγιναν µεσοβδόµαδα. Ο «∆ικέφαλος του Βορρά» έχει το απόλυτο νικών και στις έξι προηγούµενες φορές που προερχόταν από ήττα, και οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου φιλοδοξούν να πετύχουν µία ακόµα νίκη, που αυτήν τη φορά θα είναι ένα ακόµα βήµα προς την υλοποίηση του µεγάλου φετινού στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήµατος.

Εις µνήµην

Σήµερα συµπληρώνονται 21 χρόνια από την 8η Φεβρουαρίου 1998, όταν ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Κατσούρης έφυγε από τη ζωή µετά από τροχαίο δυστύχηµα. Το µεσηµέρι (13.30) θα τελεστεί επιµνηµόσυνη δέηση στο σηµείο του δυστυχήµατος, στη γέφυρα πλησίον του ξενοδοχείου «Hyatt»

ΟλυμπιακόςΠΑΟΚΣέρτζιο ΟλιβέιραΣβέριρ Ινγκασον