Αθλητισμός|08.02.2019 09:37

Ολυμπιακός: «Νίκη στην Τούµπα για τα παιδιά της Θύρας 7»

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Το σύνθηµα για νίκη στο µεθαυριανό ντέρµπι της Τούµπας, που θα ισοδυναµεί µε σηµαντικό βήµα για την κατάκτηση του τίτλου, έριξε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ολυµπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άντρας της διοίκησης εξέφρασε την πίστη του ότι η οµάδα θα νικήσει την Κυριακή τον ΠΑΟΚ και ότι θα κατακτήσει τον τίτλο, προσθέτοντας ότι αυτή η κατάκτηση θα αφιερωθεί απ’ όλους στα αδικοχαµένα θύµατα της Θύρας 7.

«Τους το χρωστάµε» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του για να συµπληρώσει αµέσως µετά: «Είστε πολύ δυνατοί και την Κυριακή, µπροστά µας, έχουµε ένα παιχνίδι το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε το πρωτάθληµα µέσα στην Τούµπα! Επίσης, υπάρχει και ένα ακόµη κίνητρο, το οποίο έχει να κάνει -και είναι κάτι για το οποίο θα ξαναµιλήσουµε το Σάββατο- µε τα παιδιά της Θύρας 7. Ηταν η µεγαλύτερη τραγωδία που έχει συµβεί στα ελληνικά γήπεδα. Αυτό έγινε το 1981 και το Σάββατο είναι το µνηµόσυνο. Εγινε έπειτα από µία πολύ µεγάλη νίκη της οµάδας µας 6-0 εναντίον της ΑΕΚ, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, το 1981. Θα είναι πολύ καλό να συνδυαστεί µε µία µεγάλη νίκη, όπως τότε µε την ΑΕΚ. Μπορείτε να το κάνετε, το χρωστάµε και στα παιδιά και πιστεύω ότι και µπορείτε και όλοι θέλετε πολύ να το κάνουµε. Και θα το πετύχουµε. Θα µπείτε µέσα δυνατά, θα κερδίσετε το µατς και θα πάρουµε το πρωτάθληµα!».

Ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων», αφού µοίρασε τα κοµµάτια που «έκρυβαν» φλουριά για τους Βούκοβιτς, Γκιγιέρµε, Καρεµπέ και Λυκουρέση (φυσιοθεραπευτής), τα είπε πολύ εγκάρδια µε τον κόουτς Πέδρο Μαρτίνς.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός αναµένεται σήµερα να ανοίξει τα χαρτιά του για την αναµέτρηση της Θεσσαλονίκης, µε ανοικτές δύο θέσεις. Τη µία διεκδικούν στον άξονα οι Καµαρά, Νάτχο, Μπουχαλάκης και την άλλη στην επίθεση οι Γκερέρο, Χασάν. Τις υπόλοιπες εννέα έχουν «καπαρώσει» οι Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρµε, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης. Στο µεταξύ, αγγλικά σενάρια αναφέρουν ότι η Αρσεναλ θα επιστρέψει το καλοκαίρι στη διεκδίκηση του Βέλγου στόπερ Μπιορν Ενγκελς, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός φέτος στη Γαλλία µε τη φανέλα της Ρεµς (21 συµµετοχές, ένα γκολ).

ΠΑΟΚΒαγγέλης Μαρινάκηςθύρα 7Ολυμπιακός