Αθλητισμός|01.11.2018 11:45

ΑΕΚ: Αλµα οι µικροί και πτώση ο Γιαννιώτας

Σταύρος Καζαντζόγλου

Προεξάρχοντος του Μπότου -επιτελικός µέσος µε εξαιρετικές ικανότητες- οι «µικροί» τα πήγαν περίφηµα. Ο Μπότος και ο Σαρδέλης σκόραραν στο ντεµπούτο τους, ο Μπάµπης έδειξε πως ξεπέρασε τον τραυµατισµό στον χιαστό, οι (πιο µπαρουτοκαπνισµένοι) Σβάρνας και Γιαννούτσος ήταν σε καλή κατάσταση.

Βέβαια, για κάθε οµάδα πρωταθλητισµού, το ζητούµενο αφορά κυρίως το βάθος του ρόστερ και την ετοιµότητα παικτών που, υπό προϋποθέσεις, µπορούν να είναι βασικοί. Ο Ουζουνίδης χρησιµοποίησε αρκετούς εξ αυτών στη Λάρισα, έχοντας στραµµένη την προσοχή κυρίως σε Γιαννιώτα και Μοράν, που τους περιµένει εδώ και καιρό. «Υπήρχαν και κάποια παιδιά που δεν είχαν την ίδια διάθεση, προσπαθούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω και δεν τους έβγαινε λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Μαρίνου Ουζουνίδη µετά το µατς.

Εκτός κλίµατος...

Η καµπάνα ηχεί περισσότερο για τον Γιαννιώτα, που έδειξε εκτός κλίµατος. Αστόχησε σε µοναδικό τετ α τετ, αναλώθηκε σε ατοµικές προσπάθειες δίχως ουσία, εµφά-
νιζε νευρικότητα στο διάστηµα που χρησιµοποιήθηκε. Οι ευκαιρίες δεν θα είναι πολλές, από τη στιγµή που είναι έτοιµος ο Μπογέ, ενώ επέστρεψε και ο Αλµπάνης. Ο τελευταίος, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Απόλλωνα, έπαιξε έπειτα από τη ρεβάνς µε τη Σέλτικ και έδειξε ουσιαστικός και µε καλή διάθεση.

Πάντως, αυτό που µένει στην ΑΕΚ είναι η ελπίδα για το µέλλον. «Ο Μπότος ήταν πολύ καλός. Είναι ένα πειθαρχηµένο παιδί, ένα παιδί που ακούει. ∆εν έχει κλείσει ακόµα τα 18, αλλά δουλεύει καλά. Απ’ αυτούς εξαρτάται. ∆εν φτάνει µόνο το ταλέντο. Πρέπει και οι νεαροί παίκτες από µόνοι τους να φτιάξουν την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθησή τους» επιβεβαίωσε ο Ουζουνίδης για τον µικρό που έκανε αίσθηση.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε µε τον Αλεφ (πρώτο γκολ µε τα κιτρινόµαυρα) στο 41’, από φάση που ξεκίνησε και «ξεκλείδωσε» ο Μπότος. ∆ιπλασίασε τα τέρµατά της µε αυτογκόλ του Αγιώτη στις καθυστερήσεις του ηµιχρόνου και στο δεύτερο µέρος σκόραρε ακόµα δύο φορές: µε τον Μπότο έπειτα από ασίστ του Γιακουµάκη (76’) και ατοµική προσπάθεια του Σαρδέλη (89’).

Ο Ουζουνίδης χρησιµοποίησε ως κεντρικό δίδυµο στην άµυνα τους Οικονόµου, Λαµπρόπουλο, φανερώνοντας µε αυτόν τον τρόπο πως προετοιµάζει για το σαββατιάτικο ντέρµπι µε τον Παναθηναϊκό τους Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έδειξε ανακουφισµένος που επέστρεψε από τη Λάρισα δίχως κάποιο νέο πρόβληµα τραυµατισµού

ΑΕΚ