Αθλητισμός|20.04.2022 00:00

Η Λίβερπουλ διέλυσε με 4-0 την... ανύπαρκτη Γιουνάιτεντ και πέρασε στην κορυφή της Premier League

Newsroom

Με μια σπουδαία εμφάνιση η Λίβερπουλ διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0 και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League έχοντας ένα ματς περισσότερο απ' τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Κόκκινοι του Μερσεσάιντ που διεκδικούν το μυθικό quadruple (Champions League, Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ) ήταν ασταμάτητοι απέναντι στην αιώνια αντίπαλό τους έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Σαλάχ που σκόραρε δύο γκολ κι είχε μια ασίστ, τον Μανέ και τον Ντίας που είχαν από ένα γκολ και από μια ασίστ και τον κορυφαίο όλων Τιάγκο, ο οποίος έκανε τα πάντα στο γήπεδο.

Η Λίβερπουλ που είχε κερδίσει 0-5 στον πρώτο γύρο στο Ολντ Τράφορντ κι έγινε η πρώτη ομάδα που σκοράρει εννέα γκολ εις βάρος της Γιουνάιτεντ σε μια σεζόν, παρέμεινε αήττητη στα μεταξύ τους ντέρμπι πρωταθλήματος για ένατο σερί ματς. Τελευταία φορά η Γιουνάιτεντ επικράτησε πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάρτιο του 2018! 

Το ντέρμπι άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για τη Λίβερπουλ καθώς μόλις στο 5', έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση, εξαιρετικό συνδυασμό και ασίστ του Σαλάχ, ο Ντίας πλάσαρε από κοντά ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Στο 22' το ντέρμπι... τελείωσε με το δεύτερο γκολ της ομάδας του Μερσεσάιντ. Και πάλι οι Κόκκινοι κινήθηκαν ταχύτατα, αυτή τη φορά ο Μανέ έβγαλε φανταστική ασίστ (χωρίς να κοιτάζει!) και ο Σαλάχ «έγραψε» το 2-0 με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο β' ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε πιο χαλαρά στο γήπεδο γεγονός που σταδιακά έδωσε αυτοπεποίθηση στη Γιουνάιτεντ η οποία έγινε πιο απειλητική. Όμως η ομάδα του Κλοπ χτύπησε ξανά σε μια γρήγορη αντεπίθεση. Ο Ρόμπερτσον έκλεψε, πάσαρε στον Ντίας, ο οποίος έβγαλε την ασίστ για τον Μανέ που εκτέλεσε για το 3-0.

Το πάρτι της Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα εξαιρετικό γκολ. Στο 85' ο Ζότα έδωσε μια εξαιρετική ασίστ κι ο Σαλάχ με ένα φανταστικό τσίμπημα της μπάλας κρέμασε τον Ντε Χέα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Οι φίλοι της Λίβερπουλ παρά την έχθρα και την αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων, παραμέρισαν τα... μίση προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο δράμα που περνάει ο μεγάλος τους αντίπαλος Κριστιάνο Ρονάλντο και η οικογένειά του. Στο έβδομο λεπτό του ντέρμπι, λόγω του ότι ο Κριστιάνο αποτελεί συνώνυμο του αριθμού 7 που φορά σχεδόν απ' το ξεκίνημα της καριέρας του, άπαντες στο Άνφιλντ σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν παρατεταμένα για να τον τιμήσουν και να δηλώσουν τη στήριξή τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ακόμη κι ο Γιούργκεν Κλοπ απ' τον πάγκο, έσπευσε να χειροκροτήσει, ενώ ένας οπαδός της Λίβερπουλ σήκωσε μια φανέλα της Γιουνάιτεντ με τον αριθμό 7 του Κριστιάνο, ο οποίος ήταν απών απ' το παιχνίδι.

Τη Δευτέρα (18/4) ο Ρονάλντο σε κοινή δήλωση με τη σύντροφό του Χεορχίνα, ανακοίνωσε ότι το αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή, τονίζοντας ότι η γέννηση του κοριτσιού τους, είναι το μόνο που τους δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσουν το τραγικό γεγονός της απώλειας.

Βαθμολογία

Λίβερπουλ 76 (32 αγ.)

Μαν. Σίτι 74 (31 αγ.)

Τσέλσι 62 (30 αγ.)

Τότεναμ 57 (32 αγ.)

Άρσεναλ 54 (31 αγ.)

Μαν. Γιουνάιτεντ 54 (33 αγ.)

Γουέστ Χαμ 52 (33 αγ.)

ΛίβερπουλΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier League