Αθλητισμός|20.04.2022 00:21

Euroleague: Έσπασε την έδρα της Αρμάνι η Εφές, δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε η Μπαρτσελόνα την Μπάγερν

Newsroom

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, έκανε το πρώτο βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου της στη Euroleague, ξεκινώντας με break τη σειρά με την Αρμάνι Μιλάνο (48-64) και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα... περάσει από την Κωνσταντινούπολη. Mε νίκη άρχισε και η Μπαρτσελόνα που δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε της Μπάγερν με 77-67.

Αρμάνι - Εφές 48-64

Ο Εργκίν Αταμάν είχε δηλώσει ουκ ολίγες φορές πως από τη στιγμή που η ομάδα του περάσει στα πλέι οφ, μετά το κακό ξεκίνημά της στη regular season, θα κάνει... όλο τον δρόμο, μέχρι την υπεράσπιση του τίτλου της Euroleague. Προφανώς, ουδείς μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά αν κάτι τέτοιο θα γίνει στην πράξη, όμως το δεδομένο είναι ένα: η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην postseason, με break στο Μιλάνο απέναντι στην... άχρωμη επιθετικά Αρμάνι.

Με αυτό το διπλό η Αναντολού Εφές έκανε το πρώτο βήμα (1-0) και πλέον η πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου θα... περάσει από την Κωνσταντινούπολη. Θυμίζουμε πως το Game 2 της σειράς είναι προγραμματισμένο για την Μεγάλη Πέμπτη (21/4) επί ιταλικού εδάφους και πάλι, προτού πάνε οι δύο ομάδες στην Τουρκία για τη συνέχεια των πλέι οφ.

MVP των νικητών ήταν ο Σέιν Λάρκιν (16 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ), που... ξέσπασε στην 4η περίοδο και ο Βασίλιε Μίσιτς (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), παρά την άστοχη βραδιά του (4/8 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 2/3 βολές). Από τους άστοχους γηπεδούχους λίγοι ξεχώρισαν, με τον Νικολό Μέλι να έχει 10 πόντους, 6 ασίστ και 2 κοψίματα, αλλά να φεύγει στο 38' κουτσαίνοντας. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι, στο οποίο οι βετεράνοι των Ιταλών (Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Μάλκολμ Ντιλέινι, Κάιλ Χάινς) δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό.

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 77-67

Ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη κι έστω με… λίγο ιδρώτα παραπάνω το επιβεβαίωσε. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 77-67 την Μπάγερν και έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague. Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, η Μπάρτσα είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκειά του. Στο τέλος οι Βαυαροί πλησίασαν στους 5 πόντους, όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν περισσότερο. Συνεχές ροτέισον από τον Γιασικεβίτσιους για να κρατήσει φρέσκους τους παίκτες του για τη συνέχεια των πλέι οφ. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στο ίδιο γήπεδο την Πέμπτη (21/4, 21:00) προτού η σειρά περάσει στη Γερμανία και στην έδρα της Μπάγερν.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Μπράντον Ντέιβις με 19 πόντους, ακολούθησαν οι Ντάντε Έξουμ (δείτε το τρομερό του κάρφωμα) με 12 πόντους και Νίκολας Λαπροβίτολα με 11 (όλους στο πρώτο ημίχρονο). Ο Καλάθης είχε 4 πόντους και 5 ασίστ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Βλάντιμιρ Λούσιτς είχε 20 πόντους με 4/7 τρίποντα, προσπαθώντας να… γυρίσει το ματς. Περισσότερα ριμπάουντ η Μπάγερν (25-28), διπλάσιες ασίστ η Μπαρτσελόνα (18-9).

EuroleagueΜπαρτσελόναΜπάγερν ΜονάχουΑναντολού ΕφεςΑρμάνι Μιλάνο