Αθλητισμός|20.04.2022 19:00

Basket League: Νίκες για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Λαύριο και Περιστέρι

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, το Λαύριο και το Περιστέρι ήταν οι κερδισμένοι της 23ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Τζέρεμι Έβανς «αναστήθηκε» αγωνιστικά, ήταν εύστοχος για πρώτη φορά στη σεζόν από το τρίποντο (5/8), με τον Παναθηναϊκό με δεύτερο συνεχόμενο πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι να επικρατεί εύκολα της Λάρισας με 98-67. Μόλις 34 πόντους σε τρεις περιόδους δέχθηκε η σκληρή άμυνα του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» επιζητούσαν συνέχεια στη βελτίωση μετά το Λαύριο και τα κατάφεραν, με ακόμα ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι, που συνοδεύτηκε από σκληρή άμυνα, που κράτησε τη Λάρισα στους 67 πόντους.

Πρώτος σκόρερ, και στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ήταν ο Τζέρεμι Έβανς, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους και 5/8 τρίποντα. Στους 22 ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που είχε και 6 ριμπάουντ. Πολύ καλή παρουσία από τον Νίκο Χουγκάζ, που είχε 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και πολλή ενέργεια στο ματς. Διψήφιοι ήταν και οι Οκάρο Ουάιτ (12 π.) και Ντάριλ Μέικον (10 π.), χωρίς ωστόσο να φορτσάρουν. Από την πλευρά της Λάρισας πρωταγωνιστής ήταν ο Στέφαν Μούντι με 16 πόντους, με τον Μαρίν Μάριτς να έχει άλλους 14. Στους 13 ο Τζέιλεν Χάντσον και στους 12 ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

ΑΕΚ - Ηρακλής 80-74

Ο Κίνο Κολόμ πραγματοποίησε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση (34π), οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ΑΕΚ σε τρίτη διαδοχική νίκη, απέναντι στον αξιόμαχο Ηρακλή (80-74), που παρατάχθηκε στα Λιόσια με 7 παίκτες. Επιστροφή για τον Ανγκόλα μετά από 4 μήνες απραξίας.

H ΑΕΚ θα κάνει καλές γιορτές χάρη στον Ισπανό γκαρντ, ο οποίος ήταν απολαυστικός για ακόμα ένα παιχνίδι. Μέτρησε 34 πόντους με 11/16 σουτ και 6/11 τρίποντα, ενώ με τα 4 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ του «γέμισε» την στατιστική του και οδήγησε την ΑΕΚ σε ακόμα μια νίκη. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική για την Ένωση και 5η στα τελευταία 6 παιχνίδια της, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της τον τελευταίο 1,5 μήνα. Άξιος συμπαραστάτης για τον Κολόμ ήταν ο Δημήτρης Μαυροειδής, που μέτρησε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, σε ένα παιχνίδι που επέστρεψε ο Μπράιαν Ανγκόλα στη δράση, μετά από 4 μήνες απουσίας.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ηρακλής αν και παρατάχθηκε με 7 παίκτες (ο Γουντς δεν αγωνίστηκε λόγω οφειλών προς το πρόσωπό του) ήταν πολύ ανταγωνιστικός σε όλο το 40λεπτο και είχε μπροστάρη τον Έιμπραμς (22π, 9ρ), με τους Γκάρετ (18π) και Χαριτόπουλο (10π) να ακολουθούν.

Λαύριο - Προμηθέας 90-82

Με αποφασιστικότητα και πάθος το Λαύριο κέρδισε με 90-82 τον Προμηθέα δείχνοντας πως θέλει περισσότερο τη νίκη στο ματς για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Με αυτή τη νίκη το Λαύριο, έβαλε φρένο στο σερί των τεσσάρων διαδοχικών ηττών και πήγε στο 8-14, ξεφεύγοντας από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Προμηθέας έπεσε στο 11-9 αλλά παραμένει φαβορί για την τετράδα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Βον με 21 πόντους, ο Νικολαΐδης είχε 17 πόντους, όσους και ο Μουράτος, ο Σάβατζ νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ. Για τον Προμηθέα ο Άντριτς είχε 19 πόντους και ο Φράνκαμπ 18 πόντους.

Ιωνικός - Περιστέρι 82-87

Το Περιστέρι πήρε ένα διπλό με... άρωμα πλέι οφ κόντρα στον Ιωνικό (87-82), παρά την ασύλληπτη εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (30π., 12ρ.). Πρωταγωνιστές για τους νικητές οι Τέραν Πέτεγουεϊ - Δημήτρης Μωραΐτης. Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς πήρε μια σημαντική νίκη στην Νίκαια, ανέβηκε στο 9-12 και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τα πλέι οφ. Για να φτάσει σε αυτό το διπλό το Περιστέρι χρειάστηκε το σκοράρισμα του Τέραν Πέτεγουεϊ (21π.), αλλά και τη σπουδαία εμφάνιση του Δημήτρη Μωραΐτη. Ο Έλληνας γκαρντ μέτρησε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έχοντας μάλιστα δυο τρίποντα στα τελευταία λεπτά, που άλλαξαν το σκηνικό.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ιωνικός υποχώρησε στο 4-16 και παραμένει σε δύσκολη θέση. Η ομάδα του Άγγελου Τσίκληρα έκανε σπουδαία προσπάθεια, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απίστευτη εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (30 πόντοι με 9/13 σουτ και 9/11 βολές, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Ιωνικός ΝικαίαςBasket LeagueΠεριστέρι ΚΑΕΛάρισα ΚΑΕΑΕΚΠαναθηναϊκόςΛαύριοΗρακλήςΠρομηθέας Πάτρας