Αθλητισμός|21.04.2022 11:06

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Πρώτος «τελικός» στην Τούμπα με φόντο τη ρεβάνς

Newsroom

Θα μπορούσε να είναι και ματς τίτλου. Οι δυο τους άλλωστε είναι οι δυο φιναλίστ του περυσινού τελικού Κυπέλλου με θριαμβευτή τον ΠΑΟΚ. Την τρέχουσα σεζόν όμως η κληρωτίδα τους έφερε αντιμέτωπους στα ημιτελικά σε διπλή αναμέτρηση. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ρίχνονται στην... αρένα της Τούμπας απόψε (21/4, 19.30, Cosmote Sport1) για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό. Σε διάστημα μιας εβδομάδα θα έχουν κριθεί όλα καθώς σε έξι μέρες, την Τετάρτη του Πάσχα (27/4, 20.00) θα παιχτεί η ρεβάνς στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο νικητής του ζευγαριού θα αναμετρηθεί στον τελικό της 21ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ με την ομάδα που θα επικρατήσει στο Παναθηναϊκός - Λαμία. Ήδη οι Πράσινοι πήραν προβάδισμα πρόκρισης μετά το 1-0 της Λεωφόρου

ΠΑΟΚ vs Ολυμπιακός

Δεδομένου ότι το πρωτάθλημα φαίνεται να έχει κριθεί και για τους δύο, με τον Ολυμπιακό να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση και τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη, το Κύπελλο είναι ο τίτλος που έχουν να διεκδικήσουν. Ο μεν ΠΑΟΚ για να προσθέσει στην τροπαιοθήκη ακόμη μια κούπα σε έναν θεσμό που κυριαρχεί την τελευταία πενταετία (με τέσσερις κατακτήσεις!), ο δε Ολυμπιακός για να κλείσει ιδανικά (με το νταμπλ) μια σεζόν που άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά προς το φινάλε της σεζόν γεμίζει με προβληματισμό τους Πειραιώτες λόγω των μέτριων εμφανίσεων και του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος της ομάδας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα στα πλέι οφ από τον Άρη, θα αγωνιστεί χωρίς τον Βιεϊρίνια που τέθηκε νοκ άουτ λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ενώ επίσης τραυματίας είναι και ο Ελ Καντουρί, αλλά και ο Μιχαηλίδης που βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης.

Από την άλλη πλευρά και ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς, επίσης προέρχεται από ήττα στο εκτός έδρας ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό και θα αγωνιστεί στην Τούμπα χωρίς τους Αγκιμπού Καμαρά, Φορτούνη και Βαλμπουενά οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ετοιμότητας και τραυματισμών.

Την τελευταία τετραετία υπάρχει απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό πως στα 15 τελευταία μεταξύ τους ματς οι δυο ομάδες έχουν από έξι νίκες, ενώ τρεις αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι.

ΟλυμπιακόςΠΑΟΚΚύπελλο Ελλάδας