Αθλητισμός|21.04.2022 16:59

Η UEFA κέρδισε την έφεση και μπορεί να τιμωρήσει τους «αντάρτες» της European Super League!

Newsroom

Νέα νίκη πέτυχε η UEFA στη μάχη κατά των ομάδων που πρωτοστάτησαν στην European Super League. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία κέρδισε την έφεση στο ανώτατο δικαστήριο της Μαδρίτης και πλέον μπορεί να πάρει πειθαρχικές αποφάσεις εναντίον των ομάδων που ηγήθηκαν της European Super League!

Το ανώτατο δικαστήριο της Μαδρίτης δικαίωσε την έφεση της UEFA κατά των ασφαλιστικών μέτρων που της είχε επιβάλει το Εμπορικό Δικαστήριο, κάτι που εμπόδιζε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να προβεί σε κυρώσεις κατά της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους που πρωτοστάτησαν στο σχίσμα και που ακόμη και σήμερα εμμένουν στο πρότζεκτ της ESL.

Πλέον με την άρση της διαταγής, η UEFA μπορεί, εφόσον το θελήσει, να τιμωρήσει τους συγκεκριμένους συλλόγους (ακόμα και με ευρωπαϊκό αποκλεισμό) για τη στάση τους το περασμένο καλοκαίρι. Ήδη πάντως η European Super League ετοιμάζεται να προσφύγει στα δικαστήρια για να ανατρέψει την απόφαση.

Πέραν όμως των ισπανικών δικαστηρίων, εκείνο που θα σηματοδοτήσει πραγματικά τις εξελίξεις είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο θα πρέπει να αποφανθεί για το ερώτημα που έθεσε ο δικαστής Ρουίθ ντε Λάρα, αν δηλαδή η UEFA «απολαμβάνει δεσπόζουσα θέση». Επί της ουσίας αν έχει το μονοπώλιο της διοργάνωσης ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ειδικότερα του Champions League.

ΓιουβέντουςΡεαλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναUEFAEuropean Super League