Αθλητισμός|21.04.2022 18:25

Εισαγγελική παρέμβαση για το σοκαριστικό απειλητικό μήνυμα εις βάρος του Ουίλιαμς του Άρη

Newsroom

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία του Αμερικανού παίκτη του μπασκετικού Άρη, Ζίριους Ουίλιαμς, ο οποίος δέχθηκε απειλητικά μηνύματα στο λογαριασμό του στο Instagram μετά τη νίκη των Κιτρίνων στο ντέρμπι της Basket League με τον ΠΑΟΚ. Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της απειλής και με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος.

Σε ανάρτηση που έκανε ο αθλητής στο λογαριασμό του, κοινοποίησε ένα από τα σοκαριστικά απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε. Σε αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «…αν τολμήσεις να έρθεις στην Τούμπα τότε είσαι νεκρός, όπως ο Άλκης». Ο ίδιος σχολίασε: «Φαντάζομαι ότι έτσι είναι μετά από ένα ντέρμπι. Αυτό είναι απλά ένα από τα μηνύματα»...

Άμεση ήταν η κινητοποίηση και της ΚΑΕ Αρης που ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. «H ΚΑΕ Αρης ανακοινώνει ότι έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για τον εντοπισμό του ανθρώπου ο οποίος έστειλε απειλητικό μήνυμα κατά της ζωής του αθλητή μας, Ζίριους Γουίλιαμς. Έχουν ενημερωθεί ήδη οι αστυνομικές αρχές και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να βρεθεί ο δράστης και να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τις απειλές που εκτόξευσε προς τον Αμερικανό φόργουορντ της ομάδας μας».

Basket LeagueΑρηςεισαγγελική παρέμβαση