Αθλητισμός|22.04.2022 14:55

Formula 1: Ανανέωσε με τη Ferrari ως το 2024 ο Κάρλος Σάινθ

Newsroom

Ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ θα συνεχίσει να τρέχει με τη Ferrari στη Formula 1 τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024 όπως ανακοίνωσε η Σκουντερία. Ο 27χρονος Ισπανός πιλότος την περσινή σεζόν, την πρώτη του στην ιταλική ομάδα, τερμάτισε στην πέμπτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, ενώ εφέτος ανέβηκε στο πόντιουμ των νικητών στα δύο πρώτα γκραν πρι της σεζόν, στο Μπαχρέιν και στη Σαουδική Αραβία.

«Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα απ' τη Ferrari»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα τη συνεργασία μου με τη Scuderia Ferrari. Πάντα έλεγα πως δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα στη Formula 1 για να αγωνίζεσαι με τα χρώματά της και μετά από μία χρονιά μαζί τους, επιβεβαιώνω πως το να φοράω την αγωνιστική φόρμα και να εκπροσωπώ αυτή την ομάδα είναι ξεχωριστό και ασύγκριτο. Η πρώτη μου σεζόν στο Μαρανέλο ήταν καλή και εποικοδομητική, με όλη την ομάδα να εξελίσσεται. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς είναι ορατό φέτος. Νιώθω ενδυναμωμένος από αυτή τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου και ανυπομονώ να μπω ξανά στο μονοθέσιο, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τη Ferrari και να δώσω στους οπαδούς μας λόγους για να πανηγυρίζουν. Η F1-75 αποδείχθηκε άκρως ανταγωνιστική, πράγμα που μου επιτρέπει να κυνηγάω τους στόχους μου στην πίστα, ξεκινώντας από τη διεκδίκηση της πρώτης μου νίκης», είπε ο Σάινθ.

O γιος του θρυλικού οδηγού αγώνων ράλι (WRC) και δις παγκόσμιου πρωταθλητή Κάρλος Σάινθ, μετράει οκτώ παρουσίες στο βάθρο, οι έξι εκ των οποίων ήρθαν στους 25 αγώνες που έχει τρέξει με τα χρώματα της Ferrari. Πέρυσι έκλεισε τη σεζόν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, δύο ψηλότερα από τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος εφέτος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η συνολική του συγκομιδή ήταν στους 164.5 βαθμούς.

Ο Σάινθ άρχισε την καριέρα του στη Formula 1 το 2015 στην την Toro Rosso, όπου έμεινε για δύο σεζόν. Συνέχισε στη Renault για αρχικά για λίγους αγώνες το 2017 και ολόκληρο το 2018, ενώ μεταπήδησε στη McLaren τη διετία 2019-2020, προτού καταλήξει στη Ferrari το 2021. Διανύει την όγδοη σεζόν στη Formula 1 κι έχει αγωνιστεί σε 144 γκραν πρι. 

Κάρλος ΣάινθFerrariFormula 1