Αθλητισμός|22.04.2022 17:43

Ο Τσιτσιπάς «καθάρισε» με διαδικασίες-εξπρές τον Ντιμιτρόφ και παίζει αμέσως μετά με Αλκαράθ

Newsroom

Με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Barcelona Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον υπερταλαντούχο Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 30χρονου Βούλγαρου με 2-0 σετ (6-1, 6-4) σε μόλις 70 λεπτά και... έβγαλε τη μισή δουλειά για σήμερα. Και αυτό, διότι λίγη ώρα αργότερα θα επιστρέψει στο court για να αντιμετωπίσει τον 18χρονο Ισπανό προκειμένου να διεκδικήσει το εισιτήριο για την τετράδα!

Η βροχή... τα έκανε μούσκεμα την Πέμπτη (21/4) στο Barcelona Open, αλλά μέχρι τώρα ο Τσιτσιπάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μετά από πολύωρη αναμονή, άφησε εκτός χθες βράδυ τον Ίλια Ιβάσκα και σήμερα, αρκετά φρέσκος, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον απογοητευτικό Ντιμιτρόφ. Κόντρα στον Αλκαράθ, βέβαια, ανεβαίνει ο πήχης, καθώς το παιδί-θαύμα του παγκοσμίου τένις, που έχει και αυτό διπλή αποστολή σήμερα, έχει... βρει το κουμπί του Στεφ και σε δύο αγώνες έχει ισάριθμες νίκες. Τα κατάφερε πέρυσι στη Νέα Υόρκη, τα κατάφερε και φέτος στο Μαϊάμι, όπου στη συνέχεια κατέκτησε και τον πρώτο Masters τίτλο του!

Το καλό είναι ότι, όπως και ο Κάρλος, ο Στέφανος δεν χρειάστηκε να ιδρώσει και πολύ στο πρώτο ματς του. Εκμεταλλεύτηκε αρχικά τα... αμέτρητα λάθη του Ντιμιτρόφ και χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ σε μόλις 25 λεπτά! Ο Βούλγαρος ανέβασε στη συνέχεια την απόδοση του, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα με μπρέικ που πήρε δύο φορές: το 0-1 έγινε 1-1 και το 2-3 έγινε 3-3. Βρέθηκε, λοιπόν, στο 5-4 να σερβίρει υπό πίεση και τότε... «χτύπησε» ο Στεφ. Σημείωσε το τρίτο του μπρέικ στο σετ και έκλεισε τον αγώνα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε... περιπέτεια.

ATP Barcelona OpenΓκριγκόρ ΝτιμιτρόφΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις