Αθλητισμός|22.04.2022 20:14

Πήρε την pole position για το sprint race ο Μαξ Φερστάπεν - 2ος ο Λεκλέρκ, 13ος ο Χάμιλτον!

Newsroom

Έπειτα από μια περιπετειώδη, βροχερή και γεμάτη κόκκινες σημαίες και διακοπές διαδικασία, ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull πήρε την pole στην Ίμολα και θα εκκινήσει πρώτος στο Sprint Race του Σαββάτου (23/4) για το πρωτάθλημα της Formula 1. Δεύτερος τερμάτισε στις κατατακτήριες της Παρασκευής (22/4) ο Σαρλ Λεκλέρκ και τρίτος ο Λάντο Νόρις, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Μάγκνουσεν, Αλόνσο, Ρικιάρντο, Πέρες, Μπότας, Φέτελ, Σάινθ.

Ήταν η 14η pole position στην καριέρα του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή και η πρώτη εφετινή στον τέταρτο αγώνα της σεζόν. Πάντως, με εξαίρεση το Q1 στα υπόλοιπα κομμάτια των κατατακτήριων, η βροχή προκάλεσε αρκετά προβλήματα, εξόδους και διακοπές με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ποτέ μια κανονική ροή αγώνα. Οι κατατακτήριες κατέδειξαν για άλλη μια φορά επίσης τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Mercedes καθώς ο Ράσελ έμεινε στην 11η θέση και ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον στη 13η θέση! 

Υπενθυμίζεται ότι το Sprint Race του Σαββάτου, ένας αγώνας 100 χιλιομέτρων (περίπου 20 ή το 1/3 του κανονικού αγώνα) δίνει βαθμούς στους οχτώ πρώτους. Συγκεκριμένα, ο νικητής θα πάρει οχτώ πόντους και ο όγδοος έναν, ενώ με βάση την κατάταξη στο Sprint Race θα καθοριστεί και η γραμμή εκκίνησης στον κυριακάτικο (24/4) αγώνα. Ωστόσο, νικητής της pole position θεωρείται πλέον ο πρώτος της Παρασκευής, τουτέστιν ο Μαξ Φερστάπεν. Αυτό θα είναι το πρώτο Sprint Race της σεζόν καθώς θα ακολουθήσουν άλλα δύο σε Αυστρία και Βραζιλία.

Λάντο ΝόριςΜαξ ΦερστάπενFerrariMcLarenFormula 1Red BullΣαρλ ΛεκλέρκGP Ιμολα Εμίλια Ρομάνια