Αθλητισμός|23.04.2022 00:00

Barcelona Open: Ο τρομερός Αλκαράθ απέκλεισε ξανά τον Στέφανο Τσιτσιπά - Ποινές, νεύρα και επεισόδιο με τον διαιτητή

Newsroom

Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις τα κατάφερε ξανά και απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά (νούμερο 5). Ο μικρός αλλά θαυματουργός Κάρλος Αλκαράθ (νούμερο 11) επικράτησε 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-2) του κορυφαίου Έλληνα τενίστα έπειτα από 2 ώρες και 11 λεπτά και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Barcelona Open, διεκδικώντας τον τρίτο εφετινό τίτλο του μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μαΐαμι.

Είναι η τρίτη φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις που ο 19χρονος Αλκαράθ νικάει τον Τσιτσιπά. Τα κατάφερε για πρώτη φορά στο US Open όπου επικράτησε με 3-2 σετ, το ξαναέκανε προ μηνός στο Μαϊάμι όπου νίκησε με 2-0 σετ και το κακό τρίτωσε για τον Τσιτσιπά στη Βαρκελώνη. Φαίνεται ότι ο κατά πολλούς διάδοχος του Ράφα Ναδάλ, έχει πάρει τον αέρα του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος αλήθεια είναι πως προσπάθησε πολύ αλλά δεν βρήκε λύσεις στο καταπληκτικό παιχνίδι του Ισπανού.

Στο πρώτο σετ το ματς ήταν ισορροπημένο με τους δυο παίκτες να κυριαρχούν εύκολα στο σερβίς τους μέχρι και το 4-4. Στο ένατο γκέιμ όμως ο Ισπανός έκανε το πρώτο μπρέικ στο ματς για το 5-4 και τελείωσε το σετ στο χέρι του με 6-4 έπειτα από 37 λεπτά. Στο δεύτερο σετ ο Αλκαράθ ξεκίνησε με φόρα, σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που δεν πατούσε καλά στο κορτ. Κάπως έτσι βρέθηκε στο 4-1 κάνοντας δύο μπρέικ στον Έλληνα άσο. Άπαντες θεώρησαν ότι το ματς τελείωσε, όχι όμως και ο Τσιτσιπάς, ο οποίος όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά έβγαλε μεγάλη αντίδραση. Απάντησε με δύο σερί μπρέικ για το 4-4 και πήρε προβάδισμα (5-4) με το τέταρτο σερί κερδισμένο γκέιμ. Ο Αλκαράθ ισοφάρισε σε 5-5, ο Τσιτσιπάς απάντησε σε 6-5 και με ένα νέο μπρέικ (το τρίτο του στο σετ) επικράτησε με 7-5 επιστρέφοντας ολοκληρωτικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Κάπου εκεί όμως φαίνεται ότι ο Έλληνας πρωταθλητής «άδειασε» καθώς προερχόταν και απ' το παιχνίδι που προηγήθηκε εντός της ημέρας με τον Ντιμιτρόφ, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον πιο φρέσκο Αλκαράθ (επίσης έδωσε δύο αγώνες την ίδια μέρα) να εκμεταλλευτεί τα λάθη του Τσιτσιπά και να πάρει σημαντικό προβάδισμα με 4-0! Στο μεσοδιάστημα ο Τσιτσιπάς εκνευρίστηκε και με τον διαιτητή θεωρώντας ότι ήταν μεροληπτικός εις βάρος του και μολονότι στη συνέχεια προσπάθησε να αντιστρέψει την κατάσταση, εν τέλει ηττήθηκε 6-2 και αποκλείστηκε απ' τη συνέχεια του τουρνουά.

ATP Barcelona OpenΤένιςΚάρλος ΑλκαράθΣτέφανος Τσιτσιπάς