Αθλητισμός|23.04.2022 22:00

Πρωταθλήτρια η Μπάγερν Μονάχου για 10η σερί σεζόν - Πήρε το ντέρμπι με την Ντότμουντ και σήκωσε τον τίτλο

Newsroom

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν και πάλι ανώτερη στο γερμανικό klassiker με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, επικράτησε 3-1 στην Αλιάντς Αρένα και κατέκτησε μαθηματικά το 10ο σερί πρωτάθλημα στην Bundesliga. Οι Βαυαροί έγραψαν ιστορία στο Μόναχο, αφού έγιναν η πρώτη ομάδα στις κορυφαίες 5 ευρωπαϊκές λίγκες που κατακτά για 10 συνεχόμενες φορές τον τίτλο, σπάζοντας το ρεκόρ της Γιουβέντους που έφτασε μέχρι τους 9. Το φετινό πρωτάθλημα, έστω κι αν η Μπάγερν δεν ήταν τόσο πειστική και κυριαρχική, είχε την σφραγίδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, αλλά μπορεί να σηματοδοτήσει κι ένα τέλος εποχής, αναλόγως της εξέλιξης με τα συμβόλαια των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Τόμας Μίλερ.

Ως προς την εικόνα του ματς πάντως, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήξερε ότι μπορούσε να κρατηθεί μέσα στο κόλπο για τον τίτλο μόνο με διπλό στο Μόναχο, αλλά η εικόνα στο πρώτο μέρος δεν έδειχνε δύο ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Η Μπάγερν Μονάχου ποδοπάτησε τον αντίπαλο της και ουσιαστικά τελείωσε το ντέρμπι από το πρώτο μέρος. Ένα καταπληκτικό γκολ του Γκνάμπρι έκανε το 1-0 (15’) και παρότι λίγο αργότερα του ακυρώθηκε ένα ακόμα τέρμα (30’) μετά από υπόδειξη του VAR για οφσάιντ, ο Γερμανός εξτρέμ ήταν σε δαιμονιώδη βραδιά. Αυτός έφτιαξε το 2-0 για τον Λεβαντόφσκι (34’) σε ένα πρώτο μέρος, στο οποίοι οι Βεστφαλοί κυριολεκτικά τα είχαν χαμένα.

Ένα πέναλτι που χάρισε ο Κίμιχ στο ξεκίνημα της επανάληψης, έφερε το 2-1 από τον Εμρέ Τσαν (52’) και αλλαγή στο μομέντουμ. Ο Νόιερ κράτησε το προβάδισμα σε μεγάλη ευκαιρία του Ρόις και σταδιακά η ισορροπία στο γήπεδο αποκαταστάθηκε. Ο Μουσιάλα έδωσε το τελειωτικό χτύπημα λίγο πριν το τέλος (84’, 3-1) και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Βαυαρούς να κατακτούν και μαθηματικά το 10ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ανεβάζοντας την διαφορά στο +12, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Μπάγερν ΜονάχουΜπορούσια ΝτόρτμουντBundesliga