Αθλητισμός|24.04.2022 20:49

Η Λίβερπουλ λύγισε την Έβερτον με Ρόμπερτσον και Οριγκί και μείωσε ξανά στον πόντο απ' τη Σίτι!

Newsroom

Έπειτα από ένα δύσκολο και απαιτητικό ντέρμπι στο Μερσεσάιντ (το 240ό στην ιστορία τους) η Λίβερπουλ λύγισε την σκληρή Έβερτον και παρέμεινε στο κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι στο Game of Thrones της Premier League. Οι Κόκκινοι επικράτησαν 2-0 και βρέθηκαν ξανά στο -1 απ' τους Πολίτες (Μάντσεστερ Σίτι 80, Λίβερπουλ 79) κι ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε το οποίο θα είναι συγκλονιστικό σε τούτη την ποδοσφαιρική τιτανομαχία μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Αντιθέτως, η Έβερτον παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού και κινδυνεύει σοβαρά για πρώτη φορά για το... μοιραίο μετά το 1954.  

Με δεδομένο ότι η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι χαώδης, ο προπονητής της Έβερτον Φρανκ Λάμπαρντ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του παίζοντας «κατενάτσιο». Φουλ άμυνα, καθυστερήσεις, σκληρό παιχνίδι, νεύρα, ένταση. Το... κόλπο έπιασε στο α' ημίχρονο καθώς η Λίβερπουλ αποσυντονίστηκε πλήρως έχοντας όλη κι όλη μια τελική προσπάθεια, κι αυτή εκτός τέρματος.

Στο β' ημίχρονο οι Κόκκινοι ήταν εμφανώς βελτιωμένοι, ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους κι έπειτα από την είσοδο των Λουίς Ντίας και Ντιβόκ Οριγκί στο γήπεδο, άσκησαν μεγάλη πίεση στην Έβερτον κι έφτασαν στην επίτευξη του πολυπόθητου γκολ με τον Ρόμπερτσον. Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Οριγκί με τον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος σέντραρε και ο Σκωτσέζος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε απ' τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής και των «μεγάλων» γκολ. Στο 82' ο Χέντερσον έκανε το γέμισμα, ο Ντίας έβγαλε απίθανη ασίστ με ψαλιδάκι και ο Οριγκί με κεφαλιά σκόραρε για έκτη φορά εις βάρος της Έβερτον στο Άνφιλντ.

ΕβερτονΛίβερπουλPremier League