Η Μπενφίκα έσπασε την κατάρα και σήκωσε τo Champions League Νέων
NewsroomΜετά από τρεις χαμένους τελικούς η Κ19 της Μπενφίκα έσπασε την κατάρα και κατέκτησε με εμφατικό τρόπο την Youth League (το αντίστοιχο Champions League σε επίπεδο Νέων). Οι Αετοί της Λισαβόνας ήταν σαρωτικοί απέναντι στη Σάλτσμπουργκ την οποία διέλυσαν με 6-0!
Ο τελικός έγινε στη Νιόν της Ελβετίας, εκεί όπου ο Ενρίκε Περέιρα Αραούχο, το παιδί-θαύμα της Μπενφίκα, πέτυχε χατ - τρικ. Το ελληνικό κοινό είχε διαπιστώσει το ταλέντο του στο πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων της Πορτογαλίας με την Ελλάδα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», όπου είχε σκοράρει.
Η Μπενφίκα πήρε ρεβάνς απ' τη Σάλτσμπουργκ για τον μεταξύ τους τελικό της σεζόν 2016-17, οπότε οι Αυστριακοί είχαν κερδίσει με 2-1 κατακτώντας το τρόπαιο. Κι έβαλαν τέλος στην κατάρα καθώς, πέραν του τελικού του 2017, είχαν χάσει με 3-0 από την Μπαρτσελόνα το 2014, ενώ είχαν ηττηθεί και από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2020 με 3-2.
Η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ στο 2' με σουτ του Μαρτίμ Νέτο και πέτυχε το 2-0 στο 15' με τον Αραούχο. Στο β' ημίχρονο ήταν καταιγιστική σκοράροντας τέσσερα γκολ, τρία εκ των οποίων σε 16 λεπτά: Στο 53' με τον Ντουρ, στο 57' με τον Αραούχο, στο 69' με τον Σεμέντο και στο φινάλε και πάλι με τον Αραούχο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Οι νικητές της Youth League
- 2013-2014 Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 3-0
- 2014-15 Τσέλσι - Σαχτάρ 3-2
- 2015-16 Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1
- 2016-17 Ζάλτσμπουργκ - Μπενφίκα 2-1
- 2017-2018 Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 3-0
- 2018-19 Πόρτο - Τσέλσι 3-1
- 2019-20 Ρεάλ Μαδρίτης - Μπενφίκα 3-2
- 2021-22 Ζάλτσμπουργκ - Μπενφίκα 0-6
- Αγρότες: «Δεν τρώμε τον σανό της κυβέρνησης, δεν το κουνάμε από τα μπλόκα» - «Πολιορκία» σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Λάρισα
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον
- Βόλος: Ο Μπέος έβαλε ζωντανό πόνι μέσα στη φάτνη - Η οργή φιλόζωων και η προκλητική απάντηση του δημάρχου Βόλου