Αθλητισμός|26.04.2022 12:47

ΑΕΚ: Προχωράει οριστικά με Ματίας Αλμέιδα - Ο Αργεντινός είναι ο «εκλεκτός» για τον πάγκο

Newsroom

Στον Ματίας Αλμέιδα κατέληξε οριστικά η διοίκηση της ΑΕΚ για τον πάγκο της ομάδας. Ο Αργεντινός κόουτς κι άλλοτε σπουδαίος αμυντικός χαφ της Εθνικής Αργεντινής, εδώ και μερικά 24ωρα έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα για τη θέση του νέου προπονητή στην Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, στον Δικέφαλο πήραν την απόφαση για να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η συμφωνία ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όπως επισημαίνεται υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία στους βασικούς όρους της συνεργασίας.

Ο Αλμέιδα είχε απευθείας επαφή και ραντεβού στην Αθήνα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε οι δυο πλευρές ήρθαν ακόμη πιο κοντά καθώς ο Αργεντινός εξαρχής ήταν εκ των φαβορί στην κούρσα των «μνηστήρων» για τον πάγκο της ομάδας. Πλέον όλα δείχνουν πως δρομολογείται η οριστικοποίηση της συμφωνίας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται ακόμη και μέσα στη μέρα, να αρχίσει η διαδικασία που απαιτείται για την αποτύπωση όλων των όρων αυτής της συμφωνίας γραπτώς με τους εκπροσώπους και τους δικηγόρους του Ματίας Αλμέιδα.

Ποιος είναι ο Ματίας Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε την προπονητική καριέρα του στη Ρίβερ Πλέιτ. Ακολούθως, ανέλαβε τα ηνία της Μπάνφιλντ την οποία επίσης ανέβασε από τη δεύτερη κατηγορία. Εκεί παρέμεινε για δύο χρόνια και το καλοκαίρι του 2015 μετακόμισε στο Μεξικό για λογαριασμό της Τσίβας Γουαδαλαχάρα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2017, δύο Κύπελλα και το αντίστοιχο Champions League της Κεντρικής Αμερικής το 2018. Στη συνέχεια, βρέθηκε στο MLS με την ομάδα του Σαν Χοσέ δίχως όμως να μπορέσει να αφήσει το στίγμα του. Ως παίκτης ο Αλμέιδα έκανε μεγάλη καριέρα, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Ρίβερ Πλέιτ, Σεβίλλη, Λάτσιο, Ίντερ και φυσικά στην Εθνική Αργεντινής.

προπονητήςΜατίας ΑλμέιδαΑΕΚ