Αθλητισμός|26.04.2022 18:22

Ιστορικό deal για τη Μίλαν - Περνάει στην ιδιοκτησία επενδυτικής εταιρείας απ' το Μπαχρέιν!

Newsroom

Αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς η Μίλαν καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών των Ροσονέρι στην επενδυτική εταιρεία Investcorp με έδρα το Μπαχρέιν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Investcorp και της Elliott Management Corporation, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της ιταλικής ομάδας από το 2018, προχωρούν με βάση μια αποτίμηση περίπου 1,18 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους της Μίλαν. Μάλιστα, επί του θέματος τοποθετήθηκε στο Reuters και μια ανώνυμη πηγή αναφέροντας ότι τα εμπλεκόμενα μέρη είναι πιθανό να υπογράψουν τη συμφωνία την Παρασκευή. Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα ιστορικό deal καθώς θα πρόκειται για την πρώτη εξαγορά κορυφαίας ιταλικής ομάδας ποδοσφαίρου από επενδυτές που προέρχονται απ' τη Μέση Ανατολή.

Εννέα από τους 20 κορυφαίους ιταλικούς συλλόγους ελέγχονται πλέον από ξένους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου και του κινεζικού ομίλου Suning που έχει στην ιδιοκτησία της την Ίντερ αλλά και του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ρόκο Κομίσο που έχει στην κατοχή του τη Φιορεντίνα.

Η Investcorp διαχειρίζεται περισσότερα από 42 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία με επιχειρηματικούς τομείς που περιλαμβάνουν ιδιωτικά κεφάλαια, ακίνητα και υποδομές.

ΜίλανΜπαχρέινSerie A