Αθλητισμός|26.04.2022 19:30

Έκλεισε το mega deal του Ολυμπιακού με την Cosmote TV - Μεγάλη αλλαγή στο τηλεοπτικό σκηνικό

Newsroom

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται στο πεδίο των αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Κι αυτό διότι όλα δείχνουν πως έχει επέλθει η συμφωνία μεταξύ της Cosmote TV και του Ολυμπιακού για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων των Πειραιωτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA, η συμφωνία των δύο πλευρών θεωρείται κλεισμένη για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων της Super League για τις αγωνιστικές περιόδους 2022-23 και 2023-24. Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί και τυπικά το mega deal καθώς σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το τελεσίγραφο για τις υπογραφές είναι στις 3 Μαΐου.

Η πρόταση της Cosmote είναι αστρονομική για τα ελληνικά δεδομένα και κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή της ΝΟVA, η οποία ενδέχεται να χάσει ένα απ' τα βασικά της προϊόντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγώνες του Ολυμπιακού μεταδίδονται τηλεοπτικά απ' το κανάλι της Κάντζας απ' το 2010, οπότε οι Πειραιώτες αποχώρησαν απ' την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA το ποσό του deal αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ επίσης τονίζεται ότι μεταξύ άλλων η συμφωνία περιλαμβάνει και την αποκλειστική κάλυψη από την Cosmote των αγώνων του Champions League, που αυτή τη στιγμή μεταδίδονται τις Τετάρτες και από το Mega, που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το περασμένο καλοκαίρι η Cosmote TV μπήκε δυναμικά στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League μεταδίδοντας τους εντός έδρας αγώνες οχτώ απ' τις 14 ομάδες, μεταξύ των οποίων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Ολυμπιακόςτηλεοπτικά δικαιώματαCosmote TV