Αθλητισμός|27.04.2022 00:00

Διαστημική μπαλάρα στην τιτανομαχία του Champions League! 4-3 η Μάντσεστερ Σίτι τη Ρεάλ Μαδρίτης και όλα ανοιχτά στο Μπερναμπέου

Newsroom

Τι ματσάρα ήταν αυτή! Η πρώτη τιτανομαχία της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους ημιτελικούς του Champions League επιβράβευσε και τους πιο απαιτητικούς του ποδοσφαίρου. Ήταν μια βραδιά ασύλληπτης ποδοσφαιρικής μαγείας που βρήκε τη Σίτι μεγάλη νικήτρια με 4-3 αλλά και τη Ρεάλ να επιβεβαιώνει ότι δικαιώς θεωρείται (και είναι) η ευρωπαϊκή ομάδα με την πιο βαριά φανέλα. Μολονότι η ομαδάρα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ανώτερη ποδοσφαιρικά και δικαίως επικράτησε, η πεισματάρα ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στον τελικό του Παρισιού. Κι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (4/5) στο Σαντιάγο Μπερναμπέου...

Το ξεκίνημα της Μάντσεστερ Σίτι στο ματς ήταν τουλάχιστον... εκρηκτικό καθώς μόλις στο 2' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπειτα από εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη, ο Μαχρέζ σέντραρε κι ο Ντε Μπρόινε λειτουργώντας σαν κρυφός φορ, έκανε κίνηση στην καρδιά της περιοχής και με θαυμάσια κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). To γκολ του καταπληκτικού Βέλγου στα 93 δευτερόλεπτα είναι το πιο γρήγορο που έχει σημειωθεί ποτέ σε ημιτελικό Champions League!

Οι Πολίτες όμως δεν έμειναν εκεί καθώς στο 11' είχαν ήδη φτάσει στο 2-0! Ο Ντε Μπρόινε κινήθηκε απ' τα αριστερά, πάτησε περιοχή και σέντραρε εκεί όπου Ζεσούς εκτέλεσε τον Κουρτουά για το 2-0.

Η Σίτι απείλησε ξανά με τον Μαχρέζ και τον Φόντεν να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες. Ιδίως η φάση του Μαχρέζ πάντως έβγαλε απ' τα... ρούχα του τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έγινε έξαλλος που ο παίκτης του δεν πάσαρε στον αμαρκάριστο Φόντεν...

Τελικά αντί για το 3-0, ο μέγας Μπενζεμά με μια επαφή έβαλε τη Ρεάλ και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης μετά από σέντρα του Μεντί (2-1). Μάλιστα ο Γάλλος φορ έφτασε τα 40 τέρματα στη διάρκεια της σεζόν με τους Μερένχες, επίδοση που έχουν πετύχει κατά το παρελθόν οι Ντι Στέφανο, Ούγκο Σάντσες (2 φορές) και Κριστιάνο Ρονάλντο (8 φορές!).

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες δεν πτόησαν το ηθικό των παικτών της Σίτι, οι οποίοι μπήκαν... φουριόζοι και στο β' ημίχρονο σκοράροντας νωρίς στο ματς. Στο 52' η επιθετική άμυνα της ομάδας του Γκουαρδιόλα προκάλεσε μπλακ άουτ στην ανάπτυξη της Ρεάλ. Ο Φερναντίνιο έκλεψε την μπάλα και σέντραρε ιδανικά για τον Φόντεν, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 3-1.

Προτού όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο Έτιχαντ, η αλύγιστη Ρεάλ επέστρεψε στο ματς. Στο 55' ο Βινίσιους έκανε μια ασύλληπτη ντρίμπλα στον Φερναντίνιο κάτω απ' τη γραμμή του κέντρου, πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή κούρσα 50 μέτρων και πλάσαρε εύστοχα τον Έντερσον για το 3-2. 

Παρά την αντίσταση της Ρεάλ, η επιθετική μηχανή της Σίτι βρήκε και τέταρτο γκολ. Αυτή τη φορά... δράστης ήταν ο Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος με ένα εκπληκτικό «ξερό» σουτ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 74' έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του εμβρόντητου Κουρτουά. 

Πολύ σκληρή για να πεθάνει όμως η Ρεάλ, βρήκε και πάλι τρόπο για να σκοράρει. Το χέρι του Λαπόρτ εντός περιοχής έδωσε τη δυνατότητα στον Μπενζεμά να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, για 41η συνολικά στη σεζόν, για 14η εφέτος στο Champions League και για ένατη φορά στα τελευταία τέσσερα ματς στη διοργάνωση! Και το έκανε με μια φανταστική αλά Πανένκα εκτέλεση που... έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι προτού καταλήξει στα δίχτυα για το 4-3.

Μακάρι να μην τελείωνε ποτέ αυτή η ματσάρα που ελπίζουμε να επαναληφθεί την Τετάρτη (4/5) στη ρεβάνς του Μπερναμπέου, όπου θα σφραγιστεί οριστικά και αμετάκλητα το εισιτήριο για τον τελικό του Παρισιού...

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς (36' Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς (83' Στέρλινγκ), Φόντεν.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα (46' Νάτσο), Μεντί, Μόντριτς (79' Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (70' Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (88' Ασένσιο).

Champions LeagueΡεαλ ΜαδρίτηςΜάντσεστερ Σίτι