Αθλητισμός|27.04.2022 19:55

Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολη πρόκριση για τον Παναθηναϊκό που επιστρέφει σε τελικό μετά από 8 χρόνια!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από μια οχταετία. Οι Πράσινοι επικράτησαν 0-2 της Λαμίας στο Αθ. Διάκος και σε συνδυασμό με το προ εβδομάδας 1-0 της Λεωφόρου, πήραν εύκολα το εισιτήριο για τον τελικό, όπου είχαν να βρεθούν από το 2014. Τότε είχαν νικήσει με 4-1 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στον τελευταίο τίτλο που... βάφτηκε πράσινος. Ο Ιωαννίδης και ο Παλάσιος ήταν οι δύο σκόρερ του Τριφυλλιού, που ουδέποτε απειλήθηκε απ' την ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία ούτως ή άλλως έκανε την υπέρβαση φτάνοντας στον ημιτελικό (για τρίτη φορά στην ιστορία της!), ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί να παραμείνει στη Super League. Ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί στον τελικό της 21ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε χρυσή ισοπαλία (1-1) στο Καραϊσκάκη απ' τον Ολυμπιακό.

Η εξέλιξη του ματς

Στο 7' ο Παλάσιος έγινε απειλητικός με δυνατό σουτ από πολύ πλάγια θέση αλλά ο Σαράνοφ ήταν σε ετοιμότητα, ενώ στο 18' ο Αργεντινός πλησίασε ξανά στο γκολ αλλά αυτή τη φορά το σουτ που έκανε κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το ματς παίχθηκε σε χαμηλό τέμπο στη συνέχεια με τους Πράσινους να διατηρούν τον έλεγχο και να φτάνουν στο ζητούμενο γκολ στο 42'. Δράστης ήταν ο Ιωαννίδης, ο οποίος κυνήγησε την μπαλιά του Ρούμπεν Πέρεθ, κι αφού έκλεψε την μπάλα απ' τον Τζανετόπουλο, με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας για το 0-1.

 

Στο 58' η πρόκριση κλείδωσε οριστικά υπέρ του Παναθηναϊκού που σκόραρε για δεύτερη φορά με τον Παλάσιος, έπειτα από κλέψιμο του Αϊτόρ και ασίστ του Βιγιαφάνιες. Το 0-2 έδωσε στους Πράσινους την άνεση να κάνουν διαχείριση ενόψει και του κρίσιμου αγώνα για τα πλέι οφ με τον Άρη στη Λεωφόρο.

Στο 61' η Λαμία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπανγκουρά, ο οποίος όμως ήταν οφσάιντ με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το γκολ. Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι το φινάλε, το 0-2 παρέμεινε και οι Πράσινοι πανηγύρισαν την επιστροφή τους στον τελικό.

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Τιρόνε (68’ Νούνιες), Σιμόν,  Άλβες, Μπεχαράνο (86’ Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (57’ Μπανγκουρά, 86’ Μανουσάκης), Μανούσος (68’ Καραμάνος).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ (69’ Μαουρίσιο), Σένκεφελντ, Ρούμπεν (72’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (62’ Βιτάλ), Παλάσιος (68’ Σάντσες), Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος).

Λαμία ΠΑΕΚύπελλο ΕλλάδαςΠαναθηναϊκός