Αθλητισμός|08.02.2019 17:32

Παναθηναϊκός: Στην αποστολή για πρώτη φορά ο Αρμενάκας!

Κώστας Γουλής

Οριστικά χωρίς τον Χρήστο Δώνη, που ταλαιπωρείται ακόμα απ’ το διάστρεμμα που υπέστη στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, αλλά και τους τιμωρημένους «Κίκο» Μακέντα και Εργκίς Κάτσε (δηλώθηκαν να εκτίσουν ποινή μίας αγωνιστικής), θα ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός το απογευματόβραδο της Παρασκευής (8/2) για τα Γιάννινα.

Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Γιώργος Δώνης, μετά τη σημερινή, μεσημεριανή προπόνηση στο Κορωπί, υπήρχε και μία μίνι… έκπληξη: Η παρουσία του μοναδικού, «χειμερινού» αποκτήματος του «τριφυλλιού», Πάνου Αρμενάκα. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην 20άδα των «πράσινων», καθώς ο Δώνης θέλει να αρχίσει να τον βάζει σιγά-σιγά στο… κλίμα, ενσωματώνοντάς τον ομαλά στο γκρουπ. Όπως έλεγαν δε μέλη της ομάδας, ο Αρμενάκας έχει ανεβάσει… στροφές το τελευταίο διάστημα στο «Γ. Καλαφάτης», έχει βελτιώσει κατά πολύ τη φυσική του κατάσταση και (το κυριότερο) αρχίζει να «μαθαίνει» και να αφομοιώνει το αγωνιστικό στυλ και όσα ζητάει στο παιχνίδι των «πράσινων» ο 49χρονος τεχνικός.

Δεν αποκλείεται δε, να βρίσκεται και στην τελική 18άδα του σαββατιάτικου (7.30 μ.μ., Novasports 2HD) αγώνα με τον ΠΑΣ κι ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα να κάνει και το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ακόμη κι αν δεν συμβεί όμως αυτό τελικά στα Γιάννινα, είναι δεδομένο πλέον πως μετράει… αντίστροφα για να «παρουσιαστεί» στο ελληνικό πρωτάθλημα σ’ ένα απ’ τα προσεχή παιχνίδια (Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη), πριν ο Παναθηναϊκός μπει στον μήνα των συνεχόμενων ντέρμπι με τις ομάδες της Big-4.

Πλην του Αρμενάκα, ο Δώνης πήρε μαζί του τους Διούδη, Ξενόπουλο, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη (εξέτισε την ποινή του), Κουρμπέλη, Πούγγουρα, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Παντελάκη, Χατζηθεοδωρίδη, Τζανδάρη, Στάικο, Μουνιέ, Μπουζούκη, Άλτμαν, Χατζηγιοβάνη, Βέργο και Καμπετσή.

Το πλάνο της ενδεκάδας

Σε ότι αφορά τώρα την ενδεκάδα, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» προτίθεται να διατηρήσει την τριάδα στην άμυνα, με τον Φάνη Μαυρομμάτη να επιστρέφει ως αριστερός στόπερ δίπλα σε Δημήτρη Κολοβέτσιο και Ουσμάν Κουλιμπαλί, ενώ οι Ματίας Γιόχανσον και Εμάνουελ Ινσούα θα πάρουν θέσεις στις δύο πτέρυγες. Στον άξονα ο Φάνης Τζανδάρης έχει το προβάδισμα για τον παρτενέρ του «κάπτεν» Δημήτρη Κουρμπέλη, ενώ οι Γιάννης Μπουζούκης και Τάσος Χατζηγιοβάνης θα είναι το δίδυμο των μεσοεπιθετικών πίσω απ’ τον Αργύρη Καμπετσή, που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Μακέντα.

Πάνος ΑρμενάκαςΓιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκόςSuper League 1