Αθλητισμός|27.04.2022 23:54

Champions League: Ασταμάτητη κι έτοιμη για τελικό η Λίβερπουλ - Βύθισε τη Βιγιαρεάλ στο Άνφιλντ

Newsroom

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε ένα δίλεπτο ξέσπασμα για να σπάσει το αμυντικό τείχος της Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι. Οι απίθανοι Κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ απέδειξαν και μέσα στο γήπεδο πως δικαίως ήταν το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι των ημιτελικών του Champions League και με τη δίκαιη επικράτησή τους με 2-0 έθεσαν τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης για δέκατη φορά στην ιστορία του συλλόγου και τρίτη την τελευταία πενταετία επί των ημερών του Γερμανού αναμορφωτή.

Ένα αυτογκόλ της Βιγιαρεάλ κι ένα γκολ του Μανέ καθόρισαν το τελικό 2-0, το οποίο θα μπορούσε να είναι κατά πολύ ευρύτερο καθώς η Λίβερπουλ έχασε σωρεία ευκαιριών που θα την έστελνε από... τώρα στον τελικό του Παρισιού. Και πάλι όμως το 2-0 δίνει μια σημαντική ασφάλεια στην ομάδα του Μερσεσάιντ που με τις εμφανίσεις της δείχνει ικανή να πετύχει ακόμη και το ασύλληπτο quadruple που κυνηγάει (Champions League, Premier League, Κύπελλο Αγγλίας και Λιγκ Καπ). Σε αντίθεση με τη Γιουβέντους και την Μπάγερν που έπεσαν θύματα της απίθανης Βιγιαρεάλ, οι Κόκκινοι πήγαν καλά διαβασμένοι στη μάχη και βγήκαν νικητές.

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική απέναντι στη Βιγιαρεάλ που όμως μπόρεσε να αντισταθεί για αρκετή ώρα αποφεύγοντας την παραβίαση της εστίας της. Η τύχη της όμως τελείωσε στο 53'. Ο Χέντερσον επιχείρησε σέντρα, η μπάλα προσέκρουσε στο πόδι του Εστουπινιάν με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Ρούγι, ο οποίος ξεγελάστηκε απ' την τροχιά της.

Και μέχρι να συνέλθουν οι παίκτες της Βιγιαρεάλ προκειμένου να ανασυνταχθούν, η Λίβερπουλ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό σκοράροντας και δεύτερη φορά.  Η μπάλα άλλαξε ιδανικά κι ο Σαλάχ πάσαρε στον Μανέ, ο οποίος εκτέλεσε για το 2-0. Ήταν το 14ο γκολ του Σενεγαλέζου στη διάρκεια του 2022 με τη Λίβερπουλ και την εθνική ομάδα της χώρας του! 

Champions LeagueΛίβερπουλΒιγιαρεάλ