Αθλητισμός|29.04.2022 00:00

Premier League: Ισόπαλο το ντέρμπι Γιουνάιτεντ - Τσέλσι που μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά των Γκλέιζερ!

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τυχερή και γλίτωσε την ήττα απ' την ανώτερη Τσέλσι στο Ολντ Τράφορντ αλλά η ισοπαλία (1-1) δεν της κάνει στη μάχη για το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League. Οι Κόκκινοι Διάβολοι που έχουν μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους στην Premier League, ξέμειναν στην έκτη θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς λιγότερους απ' την τέταρτη Άρσεναλ που έχει και δύο ματς λιγότερα, όσα και η πέμπτη Τότεναμ που επίσης βρίσκεται στο +3.

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ δεν αντέχουν την κατάσταση που βιώνει ο σύλλογος, ιδίως βλέποντας τους μεγάλους αντιπάλους τους Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι να κινούνται σε άλλο επίπεδο. Γι' αυτό και μετέτρεψαν το ντέρμπι με την Τσέλσι σε διαδήλωση κατά της ιδιοκτησίας των Αμερικανών Γκλέιζερ. Πολλοί οπαδοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας μπήκαν καθυστερημένα (μετά το 15') στο γήπεδο κι άλλοι έμειναν εκτός Ολντ Τράφορντ. Παράλληλα καθόλη τη διάρκεια του ματς ακούγονταν συνθήματα κατά των Γκλέιζερ, ενώ σηκώθηκαν πανό και πλακάτ με αντίστοιχα μηνύματα. Χαρακτηριστικότερο όλων το Glazers Out με το οποίο βεβαίως ζητούν αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου.

Η Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε σαν... ομάδα της Championship όπως σχολίασε στο ημίχρονο ο άλλοτε εμβληματικός χαφ των Μπέμπηδων, Ρόι Κιν αλλά στάθηκε τυχερή διότι η Τσέλσι ήταν άστοχη, ο Ντε Χέα σε μεγάλη μέρα και ο Κριστιάνο αποτελεσματικός. Η Τσέλσι προηγήθηκε στο 60' με τον Αλόνσο αλλά ο Ρονάλντο έσωσε τα προσχήματα στο 62' ισοφαρίζοντας. Στα εννέα τελευταία γκολ της Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο έχει πετύχει τα οχτώ αλλά προφανώς δεν είναι αρκετός...

Premier LeagueΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤσέλσι