Αθλητισμός|28.04.2022 23:50

ΠΑΟΚ: Μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατά του Τάκη Τσουκαλά για το αντιεθνικό και ρατσιστικό παραλήρημα

Newsroom

Το αντιεθνικό, ρατσιστικό και αισχρό παραλήρημα του Τάκη Τσουκαλά δεν θα περάσει στα ψιλά για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εις βάρος του οπαδού του Ολυμπιακού, ο οποίος εξαπέλυσε έναν οχετό με αντιεθνικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς αλλά και απαράδεκτο υβρεολόγιο μετά την πρόκριση του Δικεφάλου στο Καραϊσκάκη επί των Ερυθρόλευκων για το Κύπελλο.

Από τη στιγμή που οι αρμόδιοι φορείς, στην προκειμένη το ΕΣΡ, επιτρέπουν να παίζονται τέτοιου είδους απαράδεκτες εκπομπές και να αναπαράγονται στο διαδίκτυο, ο ΠΑΟΚ αναλαμβάνει δράση και στέλνει την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, οι επιτελείς του ΠΑΟΚ αναμένεται να καταθέσουν την Παρασκευή (29/4) μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατά του Τάκη Τσουκαλά. Κοινοποιείται επίσης και στο ΕΣΡ, από το οποίο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητεί να διενεργήσει έλεγχο και επιβολή σχετικών ποινών σε βάρος του καταγγελλόμενου και της πλατφόρμας.

Η αναφορά του Δικεφάλου περιγράφει τους συκοφαντικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς (μαζί με το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό), επισημαίνοντας πως βάσει του άρθρου 41ΣΤ παρ. 6 του Ν. 2725/1999, δύνανται να παροτρύνουν, υποκινήσουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αδικημάτων βίας στον αθλητισμό, και προς τούτο συνιστούν ποινικό αδίκημα.

ΟλυμπιακόςΠΑΟΚοπαδοίμήνυσηΤάκης Τσουκαλάς