Αθλητισμός|29.04.2022 16:27

Σούπερ πρεμιέρα για τη Μαρία Σάκκαρη στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Μάντισον Κις κι έγινε νούμερο 4 στον κόσμο!

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν εξαιρετική στην πρεμιέρα της στο WTA της Μαδρίτης. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 2-1 σετ (6-7, 6-3, 6-4) της Αμερικανίδας Μάντισον Κις (νο.22) έπειτα από μεγάλη μάχη που κράτησε δυόμισι ώρες και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο (32), όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα (νο.23). Μάλιστα το πέτυχε με ανατροπή καθώς η 27χρονη αντίπαλός της πήρε το πρώτο σετ. Ωστόσο, η ψυχωμένη και πεισματάρα Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έκανε το μεγάλο come back και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια απ' τις πιο αξιόλογες τενίστριες στο tour.

Παράλληλα, η Σάκκαρη, μετά και τον πρόωρο αποκλεισμό τής κατόχου του τίτλου του τουρνουά της Μαδρίτης, Αρίνα Σαμπαλένκα, ανέβηκε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη καθώς απ' τον νούμερο 5 θα βρεθεί στο 4, ρίχνοντας... κλεφτές ματιές ακόμη και στο νούμερο 2! Είναι φανερό πλέον πως η Σάκκαρη παίζει σε άλλο επίπεδο, έχοντας παγιωθεί όχι απλά στο Τοπ-10 των γυναικών αλλά στο Τοπ-5!

Στο πρώτο σετ η μάχη ήταν εξαιρετικά αμφίρροπή και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι δυο τενίστριες κράτησαν μέχρι τέλους το σερβίς του και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί η Σάκκαρη είχε σετ πόιντ στο 6-5, η Κις το έσωσε και στη συνέχεια κατόρθωσε να επικρατήσει με 1-8 έπειτα από 1 ώρα και 8 λεπτά! Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη παρέμεινε κυρίαρχη στο σερβίς της, ενώ πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ στην Αμερικανίδα για το 4-2, προτού επικρατήσει με 6-3 έπειτα από 37 λεπτά.

Το παιχνίδι άνοιξε στο τρίτο σετ. Αρχικά η Κις αιφνιδίασε τη Σάκκαρη που βρέθηκε νωρίς στο 0-2. Ωστόσο, δυναμική όπως πάντα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέστρεψε με μπρέικ φέρνοντας το ματς στα ίσια (2-2). Η Σάκκαρη είχε ακόμη ένα μπρέικ για το 4-3, όμως η Κις απάντησε με break στο break για το 4-4. Το τρίτο σερί μπρέικ στο σετ ήταν έργο της Σάκκαρη που σέρβιρε για το ματς και δεν έχασε την ευκαιρία. Τελείωσε το παιχνίδι έπειτα από δυόμισι ώρες και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη...

WTA ΜαδρίτηΜαρία Σάκκαρη