Αθλητισμός|29.04.2022 18:00

Μπόρις Μπέκερ: Στη φυλακή για 2,5 χρόνια λόγω απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων μετά από πτώχευση

Newsroom

Ο Μπόρις Μπέκερ, ένας από τους κορυφαίου τενίστες όλων των εποχών φυλακίστηκε για δύο χρόνια και έξι μήνες λόγω απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων αξίας εκατομμυρίων λιρών μετά την πτώχευσή που δήλωσε τον Ιούνιο του 2017.

Ο πρώην σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 28 ετών βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας. Κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά αθωώθηκε για άλλες 20 κατηγορίες που αφορούσαν την πτώχευσή του το 2017.

Ο έξι φορές νικητής Grand Slam με περιουσία που έφτασε να αγγίζει 38 εκατομμύρια λίρες στην ακμή του, από χρηματικά έπαθλα και συμφωνίες χορηγίας, έφτασε από «αγαπημένος Γερμανός της Βρετανίας», να καταδικάζεται σε φυλάκιση. Όπως γράφει ο Guardian, ακόμα και μετά την αποχώρησή του, εξαιτίας του χιούμορ τους και της πληθωρικής του προσωπικότητας, παρέμεινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο αν και είχε καταδικαστεί ξανά για φοροδιαφυγή και απόπειρα φοροαποφυγής στη Γερμανία το 2002.

Γιατί καταδικάστηκε

Σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου καταδικάστηκε επειδή απέφυγε να πληρώσει τα χρέη τουδηλώνοντας χρεοκοπία και αποκρύπτοντας παράλληλα τεράστιο χρηματικό ποσό από την περιουσία του. Η εισαγγελέας Rebecca Chalkley είπε στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της υπόθεσης ότι ο Μπέκερ δεν είχε δώσει στους υπαλλήλους του το «παραμικρό», μετά την πτώχευση.

φυλακήΜπόρις Μπέκερειδήσεις τώραΤένις