Αθλητισμός|29.04.2022 19:46

Τσέλσι: Χορός δισεκατομμυρίων για την απόκτηση της - Οι μεγιστάνες που μπήκαν «σφήνα» για να την αγοράσουν

Newsroom

Κοινοπραξία με επικεφαλής τον χρηματοδότη και συνιδιοκτήτη δύο επαγγελματικών αθλητικών ομάδων από το Λος Άντζελες, τον Τοντ Μποέλι, θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Τσέλσι, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη ενημερωμένες πηγές.

Ποιους παρακάμπει...

O Μποέλι παρακάμπτει στην τελική ευθεία δύο άλλους διεκδικητές στον αγώνα για τον σύλλογο - τον Τζος Χάρις και τον Ντέιβιντ Μπλίτζερ που έκαναν περιουσία στον κλάδο των ιδιωτικών μετοχών, καθώς και μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει τον συνιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς, Στιβ Παλιούκα, μαζί με τον πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του NBA, Λάρι Τένενμπάουμ.

Το ρεκόρ πώλησης

Η Τσέλσι αναμένεται να πουληθεί για περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ρεκόρ για επαγγελματική ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα.

Ο Τζιμ Ράτκλιφ πρόσφερε 5,33 δισ.

Πάντως, σήμερα 29/4 βρετανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο πλουσιότερος Βρετανός και ιδιοκτήτης της διεθνικής εταιρείας χημικών Ineos, μπήκε στη μάχη για τη διεκδίκηση του αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου. Το Forbes υπολογίζει την περιουσία του σε 16,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αναφέρεται ότι πρόσφερε 4,25 δισ. £ (5,33 δισ. $) για την Τσέλσι, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. £ θα διατεθούν σε ένα ταμείο για την υποστήριξη των θυμάτων της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και το υπόλοιπο 1,75 δισ. £ θα επενδυθεί στην ανάπτυξη του σύλλογος για δέκα χρόνια.

Η απόφαση του Αμπράμοβιτς

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς, στο παρελθόν είχε υποστεί κυρώσεις που είχαν επιβληθεί από πολλές χώρες ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από αυτή την άποψη, αναγκάστηκε να θέσει το κλαμπ προς πώληση, παραχωρώντας όλο τον έλεγχο της συμφωνίας στη βρετανική κυβέρνηση. Ο Αμπράμοβιτς ανέλαβε την Τσέλσι το 2003. Ο επιχειρηματίας ανακοίνωσε στις 2 Μαρτίου ότι πουλά το κλαμπ

Στην τρίτη θέση

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι βρίσκεται στην τρίτη θέση, πέντε αγώνες πριν από το τέλος της σεζόν, 14 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και έξι βαθμούς μπροστά από την τέταρτη Άρσεναλ. Η ομάδα αποκλείστηκε από το Champions League, αλλά εξακολουθεί να διεκδικεί την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας - ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στις 14 Μαΐου, στον οποίο οι Λονδρέζοι θα παίξουν με τη Λίβερπουλ.

Επιτεύγματα του Αμπράμοβιτς

Σε ολόκληρη την περίοδο υπό τον Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι κέρδισε το πρωτάθλημα Αγγλίας (5 φορές), το Κύπελλο Αγγλίας (5), το Λιγκ Καπ Αγγλίας (3), το Σούπερ Καπ της Αγγλίας (2), το Τσάμπιονς Λιγκ ΟΥΕΦΑ (2), το ΟΥΕΦΑ Europa League (2), το Super Cup UEFA (1), το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (1).

Ρομάν Αμπράμοβιτςειδήσεις τώραποδόσφαιροΤσέλσιπώλησηΛος Άντζελες