Αθλητισμός|30.04.2022 19:15

Ρεάλ Μαδρίτης: Βασίλισσα ξανά στη La Liga! Κατέκτησε το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της - Μυθικό ρεκόρ από Αντσελότι

Newsroom

Και ξανά προς τη δόξα τραβά η Βασίλισσα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου! Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην κορυφή της La Liga έπειτα από απουσία ενός έτους. Και το έπραξε με εκκωφαντικό τρόπο καθώς εξασφάλισε μαθηματικά το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της τέσσερις αγωνιστικές προτού ολοκληρωθεί η σεζόν. Η άνετη νίκη με 4-0 επί της Εσπανιόλ στα Σαντιάγο Μπερναμπέου, έφερε τους Μερένχες στο +17 απ' τη δεύτερη Σεβίλλη και στο +18 απ' την τρίτη Μπαρτσελόνα που έχει ένα ματς λιγότερο. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα απ' τα ευκολότερα πρωταθλήματα που έχει η κατακτήσει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μυθικό ρεκόρ Αντσελότι

Καθοδηγητής στη θριαμβευτική πορεία των Μερένχες υπήρξε ο μυθικός Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα στην Ισπανία (στην προηγούμενη θητεία του στη Ρεάλ δεν τα είχε καταφέρει) πραγματοποιώντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ! Έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που παίρνει πρωτάθλημα στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες. Ουδείς άλλος το έχει πετύχει! Κατέκτησε τη Serie Α το 2004 με τη Μίλαν, την Premier League το 2010 με την Τσέλσι, τη Ligue 1 το 2013 με την Παρί Σεν Ζερμέν, την Bundesliga το 2017 με την Μπάγερν Μονάχου και τη La Liga το 2022 με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, έχει στο παλμαρέ του τρία Champions League, Παγκόσμια Συλλόγων, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Εθνικά Κύπελλα κι ένα σωρό διακρίσεις, πέραν βεβαίως των πολλών τίτλων που σήκωσε κι ως παίκτης κυρίως με τη Μίλαν (δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών) αλλά και τη Ρόμα (ένα πρωτάθλημα). Ένας μύθος του ποδοσφαίρου!

Στο κατάμεστο και γιορτινό Μπερναμπέου στήθηκε ένα πάρτι εντός γηπέδου αλλά και στις εξέδρες. Στο 33' ο Ροντρίγκο άνοιξε το σκορ και στο 43' διπλασίασε τα τέρματά του για το 2-0. Στο 55' ο Ασένσιο σκόραρε για τους Μερένχες, προτού ο Καρίμ Μπενζεμά βάλει το κερασάκι στην τούρτα με το τελικό 4-0 στο 81'. Ήταν το 26ο τέρμα του στη La Liga, επίδοση ρεκόρ για τον ίδιο στο ισπανικό πρωτάθλημα σε 13 χρόνια παρουσίας εκεί. Παράλληλα, ο 34χρονος Γάλλος φορ έφτασε τα 42 γκολ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις σε 42 συμμετοχές! Απίθανος... 

ΕσπανιόλΡεαλ ΜαδρίτηςΚαρίμ ΜπενζεμάLa LigaΚάρλο Αντσελότι