Αθλητισμός|30.04.2022 23:00

Το θαύμα της Πυλαίας - Νίκησε τα θηρία και πήρε το Κύπελλο στο χάντμπολ!

Newsroom

Ο ΑΕΣΧ Πυλαίας πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ! Μια ομάδα σχεδόν ερασιτεχνική με νεανικό ρόστερ και ως επί το πλείστον μη επαγγελματίες παίκτες, έκανε το θαύμα και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Και το πέτυχε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο καθώς κατόρθωσε να θέσει νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό και την ΑΕΚ στον τελικό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που πήγε στο φάιναλ-φορ της Κοζάνης ως το απόλυτο αουτσάιντερ, μετά τον περσινό φιναλίστ ΠΑΟΚ τον οποίο απέκλεισε στον ημιτελικό, νίκησε στον τελικό και την κάτοχο του τροπαίου και πανίσχυρη ΑΕΚ με 21-20 (ημίχρονο 12-9) και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία έναν πραγματικό άθλο.

Με αμιγώς ελληνική σύνθεση, πολλά νέα παιδιά, φοιτητές και σαφώς λιγότερες εναλλακτικές λύσεις από την Ενωση, το συγκρότημα του Μπάμπη Ανανιάδη αγωνίστηκε με τρομερό πάθος στην άμυνα, όπου και πάλι δέσποζε ο τερματοφύλακας Μπαμπατζανίδης, επέβαλε αργό ρυθμό και ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, αντέχοντας και στην τελική αντεπίθεση του «Δικεφάλου». Μια εκπληκτική αθλητική ιστορία μιας ομάδας που απ' το... πουθενά κατέκτησε τον τίτλο. Σημειωτέον ότι η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα είχε νικήσει με 45-24 την ομάδα της Πυλαίας. Στοιχείο ενδεικτικό της αυταπάρνησης, της θέλησης, της δίψας αλλά και της τρομακτικής υπέρβασης που έκανε η Πυλαία.

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Στεβάνοβιτς, Τζηράς 7, Σέβελεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 2, Άντζελιτς, Μυλωνάς 3, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 1, Μόγια 3, Κοτσιώνης 1, Παπαδιονυσίου, Ουγκάλντε 1, Καλόμοιρος 2, Κεδέρης.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (Μπάμπης Ανανιάδης): Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης 2, Αντωνιάδης, Μέτσης, Ελευθεριάδης Γ. 6, Κουκμίσης Ν., Τσαμεσίδης 5, Γιαννακίδης, Κουκμίσης Κ. 1, Τριανταφυλλίδης 5, Μπάτζιος, Αλεξανδρίδης, Παπαγεωργίου 2, Αλατσατιανός, Γιαννακόπουλος, Ελευθεριάδης Χ.

Κύπελλο ΕλλάδαςΑΕΚΠυλαίαχάντμπολ