Αθλητισμός|01.05.2022 23:38

Serie A: Δύσκολες νίκες για Μίλαν και Ίντερ - Παρέμειναν στο +2 οι Ροσονέρι που βλέπουν τίτλο μετά από 11 χρόνια

Newsroom

Δυσκολεύτηκε η Μίλαν αλλά πανηγύρισε ακόμα μια πολύτιμη νίκη στο δρόμο για την επιστροφή στην κορυφή της Serie A μετά από 11 χρόνια. Οι Ροσονέρι επικράτησαν 1-0 της Φιορεντίνα στο Σαν Σίρο για την 35η αγωνιστική χάρη σε γκολ του Ραφαέλ Λεάο στο 82΄ και έκαναν τεράστιο βήμα τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι παρέμεινε στο +2 απ' τη συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλο Ιντερ, που μεσοβδόμαδα «αυτοκτόνησε» με ήττα απ' την Μπολόνια δίνοντας την ευκαιρία στη Μίλαν να προσπεράσει. Η Ίντερ πάντως δεν καταθέτει τα όπλα για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι Νερατζούρι πέρασαν νικηφόρα από το Ούντινε επικρατώντας της Ουντινέζε με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο μέρος με γκολ των Πέρισιτς και Λαουτάρο Μαρτίνες, αλλά το τέρμα του Πουσέτο στο 72΄, με το οποίο οι «Φριουλάνι» μείωσαν το σκορ, έκανε «θρίλερ» το παιχνίδι έως το τέλος.

Προηγουμένως, τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου «κλείδωσε» η Γιουβέντους μετά τη δύσκολη νίκη της επί της ουραγού Βενέτσια με 2-1. Οι Μπιανκονέρι με το «τρίποντο» ξέφυγαν με 10 βαθμούς από την πέμπτη Λάτσιο. Απόλυτος πρωταγωνιστής της «Γηραιάς Κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου ήταν ο αρχηγός της, Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων. Σε άλλο ματς, η Τορίνο εκμεταλλεύτηκε τις αποβολές των Βέρε (60΄) και Στογιάνοβιτς (85΄) και με χατ-τρικ του Μπελότι ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και επικράτησε 3-1 της Εμπολι.

ΜίλανΓιουβέντουςΦιορεντίναSerie AΒενέτσιαΙντερ