Αθλητισμός|01.05.2022 21:00

Νίκη... Ευρώπης με Σένκεφελντ ο Παναθηναϊκός επί του Άρη στη Λεωφόρο

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο επί του Άρη με 1-0 και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Super League που τον φέρνει σε θέση οδηγού στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι Πράσινοι που επικράτησαν χάρη στο γκολ του Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στη σεζόν, όχι μόνο προσπέρασαν τον Άρη στη βαθμολογία αλλά πλέον απέκτησαν και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο φινάλε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ

  1. Ολυμπιακός 73
  2. ΠΑΟΚ 59
  3. Παναθηναϊκός 54
  4. Άρης 53
  5. ΑΕΚ 51
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 43

Ο Άρης μπήκε στο γήπεδο με σχέδιο για να μπλοκάρει τα ατού του Παναθηναϊκού πράγμα που έκανε στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα. Ωστόσο, οι Πράσινοι σταδιακά άρχισαν να βρίσκουν λύσεις μέσα στο παιχνίδι τους κι αφού δημιούργησαν μια μεγάλη ευκαιρία με δοκάρι του Παλάσιος στο 20', έφτασαν στο γκολ.

Στο 27' ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σένκεφελντ με την πλάτη στο τέρμα κέρδισε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το έργο των Πρασίνων έγινε ευκολότερο καθώς στο τέλος του ημιχρόνου ο εκνευρισμένος Καμαρά, ο οποίος είχε χάσει τον έλεγχο, τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Άρης προσπάθησε να ανοίξει το παιχνίδι παρασύροντας σε έναν ξέφρενο ρυθμό και τον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα μέχρι το 60' να χαθούν 6-7 μεγάλες ευκαιρίες. Οι Πράσινοι ήταν περισσότερο απειλητικοί αλλά κι οι Κίτρινοι είχαν δύο καλές στιγμές στην προσπάθειάς του να ισοφαρίσουν. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς όμως ήταν αποτελεσματική αμυντικά και κράτησε το πολυπόθητο 1-0.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (81’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (30’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (81’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (89’ Καρλίτος).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Γκάνεα (84’ Σούντγκρεν), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάσα (31’ Ιτούρμπε), Ματίγια, Ντουκουρέ (62’ Εντιαγέ), Μαντσίνι (84’ Γκαρσία), Γκάμα (62’ Πάλμα), Καμαρά.

ΑρηςΠαναθηναϊκόςSuperLeague