Αθλητισμός|01.05.2022 23:55

Basket League: Με σόου Μέικον πέρασε απ' την Πάτρα ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν... σβηστός στην Πάτρα, αλλά ο Ντάριλ Μέικον ήταν «καυτός» και με 29 πόντους οδήγησε το «τριφύλλι» στην επικράτηση με 76-67 κόντρα στον Προμηθέα, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» είχαν «νεκρά» διαστήματα στο παιχνίδι τους, αλλά ο Μέικον ήταν πραγματικά ασταμάτητος στην επανάληψη, πήρε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και τον οδήγησε στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με ακόμα ένα πρόβλημα από την Πάτρα, αφού ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποχώρησε στο ημίχρονο του παιχνιδιού με μυϊκούς σπασμούς στη μέση. Πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ήταν ο Μέικον με 29 πόντους, με 3/7 τρίποντα και 4 ασίστ, με τον Οκάρο Ουάιτ να προσθέτει άλλους 12. Στους 11 ο Γιώργος Παπαγιάννης, με 8 ριμπάουντ, και στους 10 ο Λευτέρης Μποχωρίδης, που είχε 3/4 τρίποντα. Από την πλευρά του Προμηθέα πρώτος σκόρερ ήταν ο Κόνερ Φράνκαμπ με 12 πόντους, με τον Μιχάιλο Άντριτς να έχει άλλους 11.

Περιστέρι - Κολοσσός 70-78

Με μια εκπληκτική επίδοση έξω από τα 6,75 μέτρα και 13/24 τρίποντα, ο Κολοσσός κέρδισε εκτός έδρας το Περιστέρι (70-78) για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, κάνοντας ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια. Με αυτή τη νίκη (τρίτη συνεχόμενη) ο Κολοσσός βελτίωσε το ρεκόρ του στο 14-8 παραμένοντας σταθερά στην 3η θέση και απέχει πλέον τουλάχιστον δύο νίκες από ΑΕΚ και Προμηθέα που μπορούν να διεκδικήσουν την 3η θέση. Αντιθέτως το Περιστέρι υποχώρησε στο 9-13, πιάνοντας τον ΠΑΟΚ στην 8η θέση.

Λάρισα - Απόλλων Πάτρας 83-74

Ο Απόλλων Πατρών ήταν ανταγωνιστικός στη Λάρισα, όμως η ομάδα του Φώτη Τακιανού χάρη σε Μάριτς, Κρουμπάλι και Μούντι έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και πήρε ακόμα μια νίκη στην φετινή Stoiximan Basket League (83-74). Μετά τις ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, εκτός έδρας, η Λάρισα επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό της Νεάπολης. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού τα βρήκε σκούρα κόντρα στους «μελανόλευκους», όμως στο φινάλε πήρε αυτό που ήθελε και παρέμεινε ψηλά στην κατάταξη.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους, χάρη σε επιθετική πολυφωνία. Την ίδια στιγμή οι Πατρινοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό που είχε θέσει η Λάρισα και έτσι τα πάντα πήραν τον δρόμο τους στην αναμέτρηση. Ο Μαρίν Μάριτς με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν σημείο αναφοράς στη νίκη της ομάδας του, με τους Ουσμάν Κρουμπάλι (18π, 10ρ, 4ασ), Στέφαν Μούντι (15π, 9ασ) και Τζέιλεν Χάντσον (12π, 9ρ) να ακολουθούν και να συμπληρώνουν τον Μάριτς στην επίθεση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλων μπήκε με καλό ρυθμό στο παιχνίδι, αλλά δεν είχε συνέχεια στην εικόνα του. Ο Ντε'Ζόν Ντέιβις ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, μαζεύοντας και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Νίκος Δίπλαρος ακολούθησε με 18 πόντους και 6 ασίστ, την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Τσαλμπούρης πρόσθεσε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. Με τη νίκη αυτή οι Θεσσαλοί ανέβηκαν στο 10-11 και συνεχίζουν να «κυνηγούν» μια θέση στην εξάδα της βαθμολογίας, με τον Απόλλωνα να υποχωρεί στο 7-14 με το πέρας της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

ΠαναθηναϊκόςBasket League