Αθλητισμός|02.05.2022 09:43

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έκανε το ΝΒΑ να παραληρεί με ένα ασύλληπτο κάρφωμα - Υπόκλιση Μάτζικ Τζόνσον: «Είναι ο καλύτερος στο άθλημα»

Newsroom

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξετρέλανε και πάλι με τα κατορθώματά του το NBA, που παραμιλάει! Η εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς στον πρώτο ημιτελικό της Ανατολής ήταν εμφάνιση όχι απλώς MVP αλλά του καλύτερου παίκτη στον πλανήτη! Και το έκανε προσφέροντας μοναδικό θέαμα πέρα απ' το μεστό και μυαλωμένο παιχνίδι του.

Ο Greek Freak οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς σε μια μεγαλειώδη νίκη στην δύσκολη έδρα των Σέλτικς που διαθέτουν μια απ' τις καλύτερες και πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Και το έκανε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο: Πέτυχε 24 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε 12 ασίστ (είχε και δύο τάπες) σε ένα μπασκετικό ρεσιτάλ που φέρνει την ομάδα του νωρίς σε θέση οδηγού στη σειρά μολονότι άρχισε με μειονέκτημα έδρας.

Υπόκλιση από Μάτζικ Τζόνσον «στον καλύτερο»

Το ΝΒΑ υποκλίθηκε ξανά στο μεγαλείο του Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε ένα μεγάλο, κρίσιμο και σκληρό ματς υψηλών απαιτήσεων ήταν ο ηγέτης των Μπακς. Κι όταν ο αξεπέραστος Μάτζικ Τζόνσον χαρακτηρίζει τον Γιάννη ως τον καλύτερο παίκτη στο άθλημα, αντιλαμβανόμαστε όλοι το επίπεδο στο οποίο παίζει πια ο Έλληνας σούπερ σταρ. «Οι πρωταθλητές κόσμου Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν τους Σέλτικς στο Game 1, έχοντας ως ηγέτη τον καλύτερο παίκτη στο μπάσκετ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος τελείωσε το ματς με 24 πόντους, 12 ασίστ και 13 ριμπάουντ», έγραψε ο θρυλικός Μάτζικ. Κι ο λόγος του αρκεί!

Στο παιχνίδι των Μπακς με τους Σέλτικς όμως, ο Αντετοκούνμπο πρόσφερε και μια απ' τις πιο εντυπωσιακές φάσεις της σεζόν καθώς έκανε ασίστ στον εαυτό του πετώντας την μπάλα στο ταμπλό. Και φυσικά ολοκλήρωσε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα που έκανε το NBA να παραληρεί.

Δείτε το αδιανόητο κάρφωμα του Αντετοκούνμπο

Φυσικά με αυτή την απίστευτη έμνευση βρέθηκε και στην κορυφή του Top-5 του NBA...

Τι είπε ο Αντετοκούνμπο για το κάρφωμα

Ο ίδιος μετά το ματς πάντως εξήγησε τη σκέψη που έκανε πριν απ' το alley oop στον εαυτό του. Κι ως συνήθως ήταν ταπεινός και ειλικρινής. Αληθινός! «Είχα την μπάλα και σκεφτόμουν "ω, σκ..α, κόλλησα". Οπότε πέταξα την μπάλα στο ταμπλό και ο Θεός με ευλόγησε με την ικανότητα να πηδάω, οπότε πήρα την μπάλα και τελείωσα την φάση» είπε ο σπουδαίος Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μολονότι ίπταται, παραμένει πάντοτε προσγειωμένος στη Γη...

NBAΜάτζικ ΤζόνσονΓιάννης ΑντετοκούνμποΜπόστον ΣέλτικςΜιλγουόκι Μπακς