Αθλητισμός|03.05.2022 10:31

Champions League: Ώρα πρόκρισης για τη Λίβερπουλ ή έκπληξης για τη Βιγιαρεάλ;

Newsroom

Η ώρα της κρίσης έφτασε στον δρόμο για τον τελικό του Champions League! Δεύτερες ευκαιρίες δεν υπάρχουν πια κι όλα θα παιχτούν στις ρεβάνς της ημιτελικής φάσης. Το μενού της ημέρας (3/5, 22.00, Cosmote Sport 1) περιλαμβάνει τη μάχη της Βιγιαρεάλ με τη Λίβερπουλ κι ήδη οι Κόκκινοι έχουν πάρει σαφές προβάδισμα μετά το 2-0 επί του Κίτρινου Υποβρύχιου στο Άνφιλντ Ρόουντ

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι έτοιμη για να δώσει το παρών σε τελικό Champions League για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία (το έχασε το 2018 και το κέρδισε το 2019) και για δέκατη συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης στον δρόμο για τη διεκδίκηση του έβδομου βαρύτιμου τροπαίου (1977, 1978, 1981, 1984, 2005, 2019). Το 2-0 της περασμένης εβδομάδας δίνει ασφάλεια στην ομάδα του Μερσεσάιντ, ωστόσο η εξαιρετική εικόνα της Βιγιαρεάλ στο «Θεράμικα», όπου είναι αήττητη επί 12 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τελευταία ήττα (1-2) από την Μπαρτσελόνα στις 27/11/2021, δείχνει ότι το αουτσάιντερ έχει... ψυχή. Το απέδειξε άλλωστε αποκλείοντας μεγαθήρια όπως η Γιουβέντους και η Μπάγερν Μονάχου προτού φτάσει στα ημιτελικά.

Κλοπ: «Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας»

Το εξαιρετικό σύνολο του Κλοπ, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του ως το 2026, διεκδικεί το ανεπανάληπτο quadruple, την κατάκτηση τεσσάρων τίτλων σε μία σεζόν, αφού έχουν ήδη πανηγυρίσει το Λιγκ Καπ, βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, είναι ένα βαθμό πίσω από την προπορευόμενη στην Premier League, Μάντσεστερ Σίτι και φυσικά ελπίζει ότι θα είναι παρούσα και στο Παρίσι για τον τελικό του Champions League.

Η Λίβερπουλ δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει το στιλ παιχνιδιού της προκειμένου να προστατέψει το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα, όπως ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ο Κλοπ, προειδοποιώντας πάντως ότι θα υπάρξουν στιγμές που η ομάδα του θα υποφέρει και θα πρέπει να γυρίσει πιο πίσω. «Δεν κερδίσαμε τους αγώνες μένοντας χαμηλά και παίζοντας με αντεπιθέσεις. Προσπαθήσαμε να είμαστε ο εαυτός μας και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και πάλι. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε και να μείνουμε πίσω σε κάποιες στιγμές, αλλά όχι ως γενική προσέγγιση», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Κάτι έχουμε κάνει σωστά τους τελευταίους μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι, τώρα όλα είναι τέλεια, στο επόμενο παιχνίδι ξεκινάμε άσχημα και ξαφνικά ο αγώνας γίνεται διαφορετικός».

Ο Γερμανός προπονητής δήλωσε επίσης ότι περιμένει από τον αντίπαλο προπονητή, Ουνάι Έμερι, να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα σε σχέση με τον αγώνα του «Άνφιλντ». «Θα προσπαθήσουν να παίξουν σαφώς περισσότερο ποδόσφαιρο απ΄ όσο τους επιτρέψαμε στον πρώτο αγώνα», τόνισε ο Κλοπ. Τσιμίκας, Τζόουνς και Οριγκί υπολογίζονται ξανά, ενώ και ο Φιρμίνο ταξίδεψε με την αποστολή, αλλά είναι αμφίβολος.

Ψάχνει το... τέλειο ματς η Βιγιαρεάλ

Στο αντίπαλο... στρατόπεδο, την πίστη ότι το 2-0 του πρώτου ημιτελικού δεν έχει «καταδικάσει» την Βιγιαρεάλ εξέφρασε, από την πλευρά του, ο Έμερι. Ο έμπειρος τεχνικός δεν το βάζει κάτω, γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψει κανείς ενώ έχει ηττηθεί με «καθαρό» σκορ από τη Λίβερπουλ, αλλά συνεχίζει να πιστεύει.

Για τις δηλώσεις που έγιναν για την εικόνα της Βιγιαρεάλ στο «Άνφιλντ» σχολίασε: «Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στη δουλειά που κάνουμε. Δεν έχω διαβάσει και δεν έχω ακούσει τίποτα. Η Λίβερπουλ έχει χάσει μόνο τρία ματς. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο ματς. Να τους προκαλέσουμε κάτι που κανείς δεν τους έχει κάνει στο παρελθόν. Πρέπει να βρεις τις αδυναμίες του αντιπάλου κι εκεί να χτυπήσεις. Ζούμε μια ιστορική στιγμή. Πρώτα με το Europa League και τώρα με τα ημιτελικά του Champions League. Ο κόσμος είναι πολύ περήφανος για το έργο που γίνεται. Όλοι ταυτίζονται. Ο καθένας υπερασπίζεται κάτι δικό του. Είμαστε εδώ και θέλουμε να παίξουμε τον τελικό».

Καταφέραμε να μην τους δώσουμε καθαρές ευκαιρίες στο πρώτο παιχνίδι. Έκαναν φάσεις στιγμές, αλλά δεν ήταν ξεκάθαρες. Κάναμε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι σε αμυντικό επίπεδο. Αν αύριο (σ.σ. σήμερα) ο τίτλος του MVP πάει σε παίκτη της Λίβερπουλ, τότε θα έχουμε μείνει εκτός συνέχειας. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το παιχνίδι μας και να αναζητήσουμε τις επιλογές μας. Έχουν λίγες απώλειες και συνήθως είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους. Θέλουμε να ζήσουμε αυτή τη στιγμή με τους ανθρώπους μας. Παίζουμε με τον κόσμο στο πλευρό μας και πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να αμυνθούμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Οριστικά νοκ άουτ τέθηκαν οι Πίνο και Μορένο, αντίθετα, ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών ο Κοκλέν και ο Άλμπιολ. Δεν πήρε μέρος στη τελευταία προπόνηση ο Νταντζούμα και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Champions LeagueΛίβερπουλΒιγιαρεάλ