Αθλητισμός|03.05.2022 20:30

Στον «αέρα» η πώληση της Τσέλσι - Πρέπει να αποπληρωθούν 1,6 δισ. που χρωστούν οι Μπλε στον Αμπράμοβιτς!

Newsroom

Ανατροπή προέκυψε -μέχρι νεωτέρας- στην υπόθεση αγοραπωλησίας της Τσέλσι! Μολονότι όλα έδειχναν ότι η λονδρέζικη ομάδα θα αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, μπαίνει φρένο στη διαδικασία καθώς πρέπει να αποπληρωθούν τα 1,6 δισ. λίρες που έχει δανείσει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς στο σύλλογο.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των Times, η τελική προσφορά της πλευράς του Τοντ Μπόελι, είχε δώσει στον Αμερικανό μεγιστάνα το προβάδισμα στην κούρσα της διαδοχής του Αμπράμοβιτς, που όμως ενεργοποίησε... βόμβα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο νέος ιδιοκτήτης των Μπλε (όποιος κι αν είναι) θα πρέπει να καταβάλλει 1,6 δισ. λίρες στην Camberley International Investments, μία offshore εταιρεία συμφερόντων Αμπράμοβιτς με έδρα το Τζέρσεϊ. Η εν λόγω εταιρεία είναι πιστωτής της Fordstam Ltd, μητρικής εταιρείας της Τσέλσι.

Ο «εσωτερικός» δανεισμός του Ρώσου μεγιστάνα στους Λονδρέζους έχει μεταφερθεί στην εν λόγω offshore εταιρεία που καταχωρήθηκε στα μητρώα του Τζέρσεϊ το 2020. Ωστόσο, το πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει ασαφές. Σύμφωνα με τους Times, η Τσέλσι ενημέρωσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τους υποψηφίους αγοραστές ότι για να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία θα πρέπει να αποπληρωθεί ο δανεισμός. Το ερώτημα που εγείρεται στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί η πλευρά Αμπράμοβιτς αλλάζει στάση δεδομένου ότι αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να ζητήσει τα χρήματα του δανεισμού σημειώνοντας μάλιστα πως όσα χρήματα δοθούν για την αγοραπωλησία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για την ενίσχυση των πληγέντων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εκείνο το οποίο φέρεται να υποστηρίζει η πλευρά του Ρώσου μεγιστάνα είναι πως λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στον Αμπράμοβιτς από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι αποτρεπτικό σε διαδικαστικό επίπεδο να... χαρίσει τα χρήματα. Παράλληλα, προκειμέλνου να προχωρήσει η αγοραπωλησία, θα πρέπει να «καθαρίσει» ο εσωτερικός δανεισμός που με βάση τον πιο πρόσφατο ισολογισμό ανέρχεται σε 1.514.000.000 λίρες (ποσό που έχει αυξηθεί μάλιστα αγγίζοντας πια τα 1,6 δισ. λίρες).

«Πρέπει να ακολουθήσουμε τα λεφτά και να δούμε αν η αποπληρωμή του δανεισμού από την Clearlake (η επενδυτική εταιρεία που θα δανείσει το ποσό εξαγοράς στον Μπόελι) θα πάρει την έγκριση της κυβέρνησης. Ζητήσαμε τη βοήθεια μεγάλων ομίλων στον τραπεζικό κόσμο και δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν πώς τα 1,6 δισ. δεν θα καταλήξουν είτε στον Αμπράμοβιτς είτε στους ανθρώπους του», δήλωσε στους Times πηγή από έναν από τους υπόλοιπους υποψήφιους αγοραστές.

Premier LeagueΡομάν ΑμπράμοβιτςΤσέλσι