Αθλητισμός|03.05.2022 23:53

Champions League: Η Βιγιαρεάλ κυνήγησε το θαύμα αλλά η τρομερή Λίβερπουλ έκλεισε θέση για τον 10ο τελικό στην ιστορία της!

Newsroom

Η μεγάλη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ είδε την απίθανη Βιγιαρεάλ να κυνηγά το θαύμα της ανατροπής στον ημιτελικό του Champions League και παίζοντας σαν... δαιμονισμένη στο β' ημίχρονο μετέτρεψε το εις βάρος της 2-0 σε 2-3 κι έκλεισε θέση για Παρίσι. Πήρε το εισιτήριο για τον δέκατο τελικό στην ιστορία της και τρίτο την τελευταία πενταετία και θα διεκδικήσει την έβδομη κούπα με τα «μεγάλα αυτιά», δεύτερη επί των ημερών του Γερμανού αναμορφωτή με τον οποίο είχε πανηγυρίσει το 2019. To μόνο που απομένει να μάθει είναι αν το βράδυ της 28ης Μαΐου θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη της αντίπαλο την τελευταία τριετία στο Νησί, Μάντσεστερ Σίτι ή τη Βασίλισσα της Ευρώπης των 13 Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης. Ό,τι κι αν προκύψει πάντως την Τετάρτη (4/5, 22.00) απ' τον έτερο ημιτελικό του Μπερναμπέου, θα είναι τιτανομαχία...

Για την εξαιρετική Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι δεν αξίζουν δάκρυα παρά μόνο ένα μεγάλο respect. Μολονότι ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, απέκλεισε τη Γιουβέντους στους 16 και την Μπάγερν στους 8, ενώ προσπάθησε για το θαύμα και απέναντι στη Λίβερπουλ. Δεν τα κατάφερε αλλά κέρδισε ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό, περίπου έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League -και πάλι ως αουτσάιντερ- με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Απ' την άλλη πλευρά, το εξαιρετικό σύνολο του Κλοπ, ο οποίος προ ημερών ανανέωσε το συμβόλαιό του ως το 2026, παραμένει μέσα στο κυνήγι για το ανεπανάληπτο quadruple, την κατάκτηση τεσσάρων τίτλων σε μία σεζόν, αφού έχουν ήδη πανηγυρίσει το Λιγκ Καπ, βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από την προπορευόμενη στην Premier League, Μάντσεστερ Σίτι και φυσικά έκλεισε θέση και για τον τελικό του Champions League. Ούτως ή άλλως, το επίτευγμα των τριών τελικών σε μια χρονιά αποτελεί ακόμη ένα παράσημο για την αρμάδα του Γερμανού κόουτς.

Τσιμίκας ο... 13ος

Την ευκαιρία για να παίξει σε τελικό Champions League θα έχει φυσικά και ο Κώστας Τσιμίκας, o οποίος εφόσον αγωνιστεί στο Παρίσι θα γίνει ο 13oς Έλληνας που τα καταφέρνει μετά τους 11 του Παναθηναϊκού στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971 και τον Άκη Ζήκο με τη Μονακό το 2004. Ο διεθνής πλάγιος μπακ χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 81ο λεπτό και έχει την ευκαιρία (είτε παίξει είτε όχι στον τελικό) να γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατακτά το Champions League!

Η εξέλιξη του ημιτελικού

Η Βιγιαρεάλ άρχισε το παιχνίδι με... δαιμονισμένο ρυθμό και μολονότι η Λίβερπουλ ήταν προετοιμασμένη γι' αυτό που θα την περίμενε, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο. Ως εκ τούτου, έπειτα δύο λεπτά αφόρητης πίεσης, το Κίτρινο Υποβρύχιο ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 3' με κοντινό πλασέ του Ντιά.

Το σοκ ήταν ισχυρό για τη Λίβερπουλ που δεν έδειξε να συνέρχεται. Οι Κόκκινοι ήταν αγνώριστοι και στο φινάλε του ημιχρόνου βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 χάρη σε γκολ του Κοκλέν στο 41'. Η απίθανη Βιγιαρεάλ σε λιγότερο από ένα ημίχρονο ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα επιχειρώντας να επιτύχει μια απ' τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της διοργανώσεις!

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε 55 λεπτά (!) για να απειλήσει για πρώτη φορά τη Βιγιαρεάλ. Και το έκανε με ένα μακρινό σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ρούγι, αφού η μπάλα προσέκρουσε και σε πόδι αμυντικού. Ήταν το καμπανάκι που ήχησε για το Κίτρινο Υποβρύχιο, που όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει το... μοιραίο.

Τελικά το γκολ ήρθε για τους Ρεντς στο 62' απ' το πόδι του Φαμπίνιο, ο οποίος πάτησε περιοχή και με δυνατό σουτ πέρασε την μπάλα κάτω απ' τα πόδια του γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ και στα δίχτυα για το 2-1. Ήταν η στιγμή που η Λίβερπουλ ξαναπήρε τα ηνία για την πρόκριση στο Παρίσι...

Η Λίβερπουλ πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τη Βιγιαρέαλ που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το κακό. Η ομάδα του Κλοπ βρήκε και δεύτερο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών με τον Λουίς Ντίας στο 67' και ουσιαστικά το εισιτήριο για τον τελικό σφραγίστηκε.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί η ομάδα του Μερσεσάιντ που έκανε την ολική ανατροπή στο 74'. Ο Μανέ απέφυγε τρεις αντιπάλους και πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 2-3.

Βιγιαρεάλ: Ρούγι, Φόιτ, Αλμπιόλ (79' Οριέ), Τόρες, Εστουπινιάν (79' Τριγκέρος), Λο Σέλσο, Παρέχο, Καπού, Κοκλέν (69' Πεδράθα), Ζεράρ Μορένο (70' Τσουκουέζε), Ντιά (79' Αλκάθερ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (81' Τσιμίκας), Φαμπίνιο (84' Μίλνερ), Κεϊτά (81' Χέντερσον), Τιάγκο (80' Τζόουνς), Ζότα (46' Ντίας), Σαλάχ, Μανέ

ΛίβερπουλΒιγιαρεάλChampions League